Iohannis: PSD si Dragnea s-au comportat ca la gradinita in chestiunea referendumului

Marti, 24 Ianuarie 2017, ora 14:06
14030 citiri
Iohannis: PSD si Dragnea s-au comportat ca la gradinita in chestiunea referendumului
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, la Strasbourg, unde participa la reuniunea Consiliului Europei, ca PSD si liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, s-au comportat "ca la gradinita" in chestiunea declansarii referendumului.

"PSD si Dragnea s-au comportat ca la gradinita: 'Vin cu tata, vin si eu cu tata, am eu un unchi si vin si eu cu un unchi mai tare'", a spus seful statului, cu privire la reactiile PSD si ale lui Liviu Dragnea in chestiunea referendumului, informeaza Agerpres.

Reactia lui vine dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca si el are in plan organizarea a doua referendumuri in care oamenii sa fie consultati in legatura cu familia traditionala si chestiunea imunitatilor pentru inalti demnitari.

"Avem in minte alte doua referendumuri pe care le vom declansa: unul cu tema familia, s-au strans peste 3 milioane de semnaturi si e o tema majora, care tine de fibra natiunii noastre.

Si un referendum privind regimul imunitatilor din Romania. Am spus-o mereu si o sustin in continuare. Nu sunt de acord cu imunitatea parlamentara, dar nici cu a presedintelui", a spus luni seara, presedintele Camerei Deputatilor, dupa anuntul lui Klaus Iohannis potrivit caruia va organiza un referendum in legatura cu gratierea si modificarile legislative pe care Guvernul vrea sa le faca.

Totodata, Klaus Iohannis a explicat, potrivit Digi24, si de ce a ales formularea "continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice" pentru subiectul referendumului in scrisoarea trimisa la Parlament.

Astfel, Iohannis a spus ca nu a vrut sa provoace o batalie juridica pe tema amnistiei si gratierii.

Klaus Iohannis a mai precizat ca social-democratii se gandesc la suspendarea sa din functie de la data la care a devenit presedinte, dar ca nu crede in declansarea acestei proceduri, mai arata Agerpres.

Presedintele Iohannis a afirmat ca nu are informatii ca gratierea si amnistia vor fi promovate in zilele urmatoare prin OUG, adaugand si ca in prezent "cercul de decidenti in PSD s-a restrans foarte mult si tinde spre unu".

Seful statului a apreciat si ca premierul Sorin Grindeanu este un om care intelege politica si cu care se poate discuta. Iohannis a precizat ca inainte de a prezida sedinta de Guvern de saptamana trecuta a avut o intrevedere cu premierul Grindeanu, pe care l-a intrebat daca nu ar fi politicos sa-l invite la aceasta reuniune, daca tot a venit la Executiv.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca a declansat procedura privind organizarea unui referendum national la care romanii sa se pronunte direct daca sunt de acord sau nu cu "continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice".

"Marti, 24 ianuarie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In acest sens, seful statului a transmis o scrisoare presedintilor celor doua Camere, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, solicitand consultarea Parlamentului pe aceasta tema.

Totodata, presedintele Klaus Iohannis l-a informat si pe premierul Sorin Grindeanu despre declansarea unui referendum national, se mai arata in comunicat.

Iata mai jos scrisoarea trimisa de Klaus Iohannis presedintilor celor doua Camere:

Ulterior, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat ca Biroul Permanent va analiza cererea sefului statului de organizare a referendumului si vor fi urmati pasii prevazuti de lege.

Totodata, Tariceanu a afirmat ca prin tema combaterii coruptiei presedintele Iohannis "face o greseala strategica si dauneaza mult perceptiei pe care romanii si strainii o au o despre tara noastra".

La randul sau, premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, ca a vazut scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis pe tema referendumului si i se pare "ciudat" ca nu a folosit termenul de gratiere.

Primul ministru considera ca seful statului a realizat ca o consultare publica pe aceasta tema nu ar fi "legala".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#referendum gratiere, #Klaus Iohannis referendum coruptie, #Klaus Iohannis PSD referendum , #presedinte