Iohannis promite un raspuns la insistentele lui Dancila pe remaniere intr-un "timp rezonabil"

Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 14:05
5338 citiri
Iohannis promite un raspuns la insistentele lui Dancila pe remaniere intr-un "timp rezonabil"
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a avut marti, din Germania, o prima reactie la a treia incercare a premierului Viorica Dancila de a-i numi in functii de ministri pe Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

Amintim ca premierul Dancila i-a trimis, luni, sefului statului o scrisoare in care ii cere din nou sa fie numiti ministri la Dezvoltare si Transporturi Lia Olguta Vasilescu, respectiv Mircea Draghici.

De asemenea, Dancila a atasat si cateva documente scrisorii, precum CV-urile, cazierele sau cartile de identitate ale celor doi.

Iata aici detalii - Dancila i-a scris lui Iohannis: Insista sa fie numiti Vasilescu si Draghici pentru care trimite CV-uri si caziere

"Aceste documente sunt in analiza departamentului de specialitate. Imediat ce voi reveni in tara, vom discuta si vom vedea ce ne-a trimis acolo doamna prim-ministru. Intr-un timp rezonabil voi formula si un raspuns la propuneri", a declarat Iohannis, marti, care se afla intr-o vizita oficiala in orasul german Aachen, unde a participat la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare si integrare franco-german.

Iohannis: Romania va ramane in continuare aproape de Franta si Germania in consolidarea proiectului european

Amintim ca saptamana trecuta seful statului i-a trimis o noua scrisoare premierului Dancila in care preciza ca nu poate accepta propunerile pentru Ministerul Dezvoltarii si Transporturilor, Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, si explica de ce.

De altfel, in urma cu doua saptamani, presedintele i-a trimis doua scrisori prim-ministrului Viorica Dancila, in care motiva refuzul de a-i numi pe Lia Olguta Vasilescu, Ilan Laufer si Mircea Draghici in functiile de ministri.

Lia Olguta Vasilescu a fost propusa initial de premier la Ministerul Transporturilor, iar Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii.

Dupa refuzul lui Iohannis, Lia-Olguta Vasilescu a fost propusa in functia de ministru al Dezvoltarii si Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor, dar si de aceasta data seful statului a refuzat nominalizarile.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Iohannis propuneri ministri Dancila , #Viorica Dancila
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
:)))))))....la iel,"deandata",nu ie rezonabil !!!!...Nene Ianculeeee
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5