Iohannis, prima reactie dupa episodul Atanasiu: Il va numi sau nu pe Predoiu premier

Luni, 18 Mai 2015, ora 18:59
5014 citiri
Iohannis, prima reactie dupa episodul Atanasiu: Il va numi sau nu pe Predoiu premier
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a tinut, luni, o conferinta de presa, fiind intrebat si daca isi mentine promisiunea de a-l numi pe Catalin Predoiu premier in contextul scandalului din interiorul noului PNL.

"Da, sigur ca da", a raspuns Iohannis, afisand un zambet larg. Seful statului nu a facut insa niciun comentariu despre situatia din PNL.

Se rupe noul PNL? Ce spun vechii democrat-liberali despre planul de epurare al lui Atanasiu

Saptamana trecuta a fost marcata de framantarile din randul liberalilor dupa ce in presa a aparut o inregistrare in care vicepresedintele PNL Theodor Atanasiu spune ca alianta cu fostul PDL a fost un compromis necesar pentru castigarea alegerilor, insa ei nu isi vor duce la bun sfarsit partea lor si Catalin Predoidiu nu va fi desemnat premier niciodata.

Reactia lui Catalin Predoiu, dupa inregistrarea cu Atanasiu care spune ca PNL nu il va pune premier

"Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. (...) Noi am facut o fuziune paritara in care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la presedintie al partidului si ei ne-au dat sediul, locatia in care sa functionam.

Ganditi-va ca avem 28 de judete in care noi conducem in fuziunea asta paritara. Mai mult de atat nu puteam obtine. Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba! (...)

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus ca daca pleaca maine imi fac un bine. Tot cu 45% raman si nu ma mai intreaba nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu' si cu lacu....", le-a transmis Teodor Atanasiu liberalilor din Bistrita.

Basescu, despre scandalul Atanasiu: I-as fi "cerut capul", indiscutabil (Video)

Reactiile au fost multiple din ambele tabere, in final totul fiind aplanat si nefiind luata nicio masura, Atanasiu sustinand ca declaratiile sale au fost "scoase din context".

A.S.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Iohannis numire Predoiu premier PNL , #PNL