Iohannis preia fraiele in PNL - Care au fost primele decizii (Video)

Luni, 02 Iunie 2014, ora 16:28
5077 citiri
Iohannis preia fraiele in PNL - Care au fost primele decizii (Video)
Foto: B1TV

Klaus Iohannis a sustinut, luni, primele declaratii in calitate de presedinte interimar al PNL, dupa ce Crin Antonescu a renuntat definitiv la sefia partidului. Noul lider liberal a anuntat cateva dintre deciziile luate inainte de congresul care va avea loc la finalul lunii.

Klaus Iohannis a tinut sa inceapa conferinta de presa prin a-i multumi lui Crin Antonescu pentru "activitatea extraordinara depusa in calitate de presedinte de partid", pe care a indeplinit-o timp de 5 ani.

"Putem fi cu totii de acord ca a fost un presedinte exceptional pentru PNL", a subliniat el.

Totodata, Klaus Iohannis a confirmat faptul ca, potrivit statutului, a preluat interimar functia de presedinte al PNL pana la Congres si a spus ca la sedinta Biroului Politic Central de luni s-au luat cateva "decizii de ordin administrativ" la propunerea sa, in ceea ce priveste organizarea Congresului din 28-29 iunie.

Astfel, la Congres va fi luata o decizie cu privire la apartenenta PNL la PPE, "o tema foarte importanta, care va fi dezbatuta prima data in organizatiile judetene", a precizat el.

De asemenea, Klaus Iohannis a anuntat ca a facut mai multe propuneri comisiei care se ocupa de modificarea statutului partidului, dintre care una extrem de importanta.

"Toate functiile eligibile sa fie la alegere libera, la propunerea mea. Nu se va merge pe lista, pe motiune cu o lista, fiecare pozitie, de presedinte, vicepresedinte, secretar general, sa fie ocupata prin competitie directa. Am propus sa se renunte la pozitia de prim-vicepresedinte", a declarat el, anuntand ca a mai propus si sa se mentina numarul de 31 de vicepresedinti, iar secretarul general sa fie ales tot de congres.

Klaus Iohannis a precizat ca aceste propuneri si alte cateva au fost discutate si dezbatute, dar nu s-a luat o decizie.

Liberalii au un nou presedinte. PDL vrea fuziune cu PNL pana la prezidentiale LIVE

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor, noul presedinte interimar al PNL a declarat ca va conduce partidul "de la Bucuresti", chiar daca el este primar al Sibiului.

"Nu ma mut nici temporar, nici definitiv - partea de conducere o voi face de la Bucuresti", a completat el, dezvaluind ca i-a comunicat lui Crin Antonescu "inainte de sedinta", ca isi va anunta intentia de a candida la presedintia PNL.

Negocieri foarte bune cu PDL - fuziune prin comasare

Pe de alta parte, Iohannis a spus ca negocierile cu PDL, in vederea fuziunii, "decurg foarte bine".

"Astazi nu am luat niciun fel de decizii, suntem in negocieri (...) Este vorba de fuziune prin comasare, nu a fost vorba niciodata de o fuziune prin absorbtie, sunt doua partide sensibil egale, care pot fuziona doar prin vointa comuna", a explicat acesta.

"Personal, sunt convins ca trebuie sa gasim o varianta optimala pentru un mare partid de dreapta. Astazi nu as putea sa va spun care va fi finalul", a mai declarat el.

Intrebat despre negocierile purtate, inainte de demisie, de Crin Antonescu cu Mihai Razvan Ungureanu, liderul Fortei Civice, Klaus Iohannis a declarat ca a fost vorba despre "o discutie buna", dar nu cunoaste continutul ei, pentru ca "nu a existat nicio concluzie a discutiilor care a fost comunicata de domnul Antonescu oficial".

"E bine ca a avut loc, vor exista si altele (...) A fost o discutie absolut legitima, dar trebuie sa facem diferenta intre discutii informale intre lideri si discutii formale, care angajeaza partidul", a subliniat el.

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca ar candida la prezidentiale, Klaus Iohannis a raspuns afirmativ, cu conditia ca cineva sa ii propuna acest lucru.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Iohannis presedinte interimar PNL, #Iohannis congres PNL, #Iohannis candidat presedintie , #PNL