Klaus Iohannis, la reuniunea NATO de la Londra: A stat de vorba cu Donald Trump (Galerie foto)

Marti, 03 Decembrie 2019, ora 22:24
9715 citiri
Klaus Iohannis, la reuniunea NATO de la Londra: A stat de vorba cu Donald Trump (Galerie foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis va participa, marti si miercuri, la reuniunea NATO la nivel inalt care va avea loc la Londra.

Marti, presedintele Iohannis va lua parte la receptiile oferite de catre regina Elisabeta a II-a si de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, in onoarea sefilor de stat si de guvern care vin la reuniunea NATO.

Miercuri, seful statului va participa la reuniunea NATO la nivel inalt, unde va fi adoptata o declaratie publica succinta, cu caracter strategic, care va acoperi principale progrese si preocupari la nivel aliat. De asemenea, liderii aliati vor aproba un pachet de documente pe teme relevante pentru rolul NATO in actualul context international.

Din delegatia Romaniei la reuniunea NATO fac parte si ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, si seful Statului Major al Apararii, Daniel Petrescu.

Presedintele Klaus Iohannis a discutat cu presedintele Donald Trump, la receptia de la Palatul Buckingham in cinstea liderilor veniti la summit-ul NATO. Cei doi sefi de stat au fost insotiti si de sotiile lor.

Foto: Administratia Prezidentiala

Potrivit Administratiei Prezidentiale, reuniunea are loc in contextul implinirii a 70 de ani de la fondarea Aliantei Nord-Atlantice, iar alaturi de momentele cu caracter ceremonial, programul va include o sesiune de lucru, in cadrul careia liderii aliati vor discuta prioritatile NATO in actualul context international de securitate si deciziile necesare in vederea continuarii procesului de adaptare a Aliantei.

Cu aceasta ocazie, liderii aliati vor analiza stadiul de implementare a masurilor pentru consolidarea posturii NATO de descurajare si aparare, precum si a celor legate de rolul Aliantei in proiectarea stabilitatii si acordarea de sprijin statelor partenere.

In acelasi timp, sefii de stat si de guvern din statele membre aliate vor adopta decizii privind modernizarea NATO si cresterea rolului sau in combaterea actualelor amenintari si provocari la adresa securitatii euroatlantice.

"In cadrul dezbaterilor, presedintele Klaus Iohannis va evidentia contributiile Romaniei la NATO, precum si importanta fundamentala a unitatii si solidaritatii aliate si va expune evaluarile nationale cu privire la evolutiile de securitate la nivel regional si global, subliniind, in acest context, necesitatea continuarii procesului de adaptare a posturii aliate de descurajare si aparare pe Flancul Estic si in regiunea Marii Negre", arata Administratia Prezidentiala.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a stabilit, saptamana trecuta, obiectivele Romaniei pentru reuniunea NATO.

"Am stabilit obiectivele Romaniei pentru acea sedinta a NATO. (...) Vom sublinia doua lucruri. Vom reitera importanta Marii Negre pentru NATO, Flancul estic si Romania. O a doua tema este ca Romania este in continuare hotarata sa aloce 2% din PIB pentru Aparare. In rest, eu sunt un adept al unei aliante NATO puternice si voi reitera importanta unei abordari care duce la o Alianta puternica si unita", a declarat presedintele Klaus Iohannis dupa sedinta CSAT.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Iohannis reuniune NATO Londra, #Iohannis Palatul Buckingham , #presedinte
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Iohannis participa, marti si miercuri, la reuniunea NATO,la Londra"
Poza ThreeRedRoses
ThreeRedRoses
rank 1
Klaunu si-a luat si capra la plimbare. Mai primeste o sapca cadou