Iohannis nu mai vrea tehnocrati dupa alegeri: Nu putem discuta decat de un guvern politic

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 11:245327 citiri
Iohannis nu mai vrea tehnocrati dupa alegeri: Nu putem discuta decat de un guvern politic
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca, dupa alegerile parlamentare, Romania trebuie sa aiba un guvern politic, cel tehnocrat, condus de Dacian Ciolos, fiind doar o solutie de criza.

El a spus ca "nu ar fi gresit" daca unii dintre ministri ar dori sa candideze, insa nu se gandeste la o persoana anume.

"O tara trebuie sa aiba un guvern politic, e simplu de tot. Faptul ca in aceasta perioada de criza am propus o persoana neafiliata politic (...) a fost o solutie pentru o perioada limitata. Eu cred ca dupa alegeri nu putem discuta despre altceva decat de un guvern politic", a spus Iohannis, dupa ceremonia de deschidere a anului scolar de la Colegiul Mihai Eminescu din Bucuresti.

Intrebat despre posibilitatea ca ministri din Cabinetul Ciolos sa candideze la alegeri, Iohannis a spus ca "nu ar fi gresit" ca unii sa doreasca sa se implice in politica dupa experienta din Guvern.

"Oameni noi ar putea sa vina si din Guvern, fara sa ma gandesc la cineva anume, dar teoretic se poate imagina ca anumite persoane care au devenit poate mai vizibile sau mai interesate de politica prin functia lor sa se hotarasca sa intre in politica. Nu ar fi gresit", a explicat seful statului.

Iohannis a subliniat ca a vorbit inca de anul trecut despre nevoia ca partidele sa se deschida si pe scena politica sa apara si "oameni noi".

In timp ce ministrul Muncii, Dragos Pislaru, se gandeste daca sa candideze sau sa ramana la minister pana la alegeri, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a negat categoric o asemenea varianta, la fel si premierul Dacian Ciolos, care a declarat ca nu se va inscrie in vreun partid si nu va candida..

Vicepremierul Vasile Dancu a afirmat ca nu vor fi multi ministri tehnocrati care vor candida.