Iohannis nu-l mai vrea pe condamnatul Chiuariu in PNL. Vezi replica senatorului

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 17:27
6364 citiri
Iohannis nu-l mai vrea pe condamnatul Chiuariu in PNL. Vezi replica senatorului
Foto: Arhiva Ziare.com

Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale si presedinte al PNL, a declarat joi ca senatorul Tudor Chiuariu, condamnat la inchisoare cu suspendare, ar trebui sa plece din partid. In replica, Chiuariu spune ca nu are niciun motiv sa demisioneze.

"In cazul domnului Tudor Chiuariu, un pas intelept din partea domniei sale ar fi sa plece din PNL", a spus Klaus Iohannis, joi, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari referitoare la parlamentarii care au probleme cu Justitia.

In replica, Tudor Chiuariu i-a transmis ca nu are niciun motiv sa plece din PNL.

"Daca dl Iohannis sau altcineva doreste sa aiba o dezbatere despre hotarare, decizie sau caz, ii invit cu mare drag. Sunt multi care susotesc, dar nimeni nu are curajul sa vina la astfel de dezbatere. Eu ii astept cu drag", a declarat Chiuariu, pentru Agerpres.

Liberalul a adaugat ca decizia instantei este "o hotarare nedreapta", despre care este sigur ca "mai devreme sau mai tarziu se va afla adevarul". "De fapt, si un copil isi poate da seama care este adevarul", a afirmat liberalul, potrivit sursei citate.

De ce il tine PNL pe Chiuariu, condamnat definitiv, in comisia pentru revizuirea Constitutiei

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv, in luna ianuarie, la 3 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana.

El a fost gasit vinovat de abuz in serviciu, dupa ce a semnat, in calitate de ministru al Justitiei, o hotarare de guvern prin care un imobil al Postei Romane a fost transferat in proprietate privata, prin falsuri si la un pret mai mic cu 3,6 milioane de euro decat cel real. Prejudiciul estimat in acest caz este de 8.619.787 euro, reprezentand valoarea de piata a terenului.

La momentul pronuntarii deciziei ICCJ, Chiuariu era presedinte al Comisiei Juridice din Senat, functie din care a demisionat ulterior, ramanand membru al comisiei.

In luna februarie, Crin Antonescu, pe atunci presedinte al PNL, a spus ca "Tudor Chiuariu si-a dat demisia in mod simbolic din pozitia de presedinte al Comisiei Juridice de la Senat", dar ramane in PNL.

Klaus Iohannis este presedinte al PNL din luna iunie.

G.F.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Iohannis demisie Chiuariu PNL, #Iohannis candidat alegeri, #Chiuariu replica Iohannis , #PNL
Comentarii