Iohannis nu l-a invitat pe regele Mihai la investitura: Pur si simplu asa ceva nu se face

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 14:1013894 citiri
Iohannis nu l-a invitat pe regele Mihai la investitura: Pur si simplu asa ceva nu se face
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a dezmintit joi informatia potrivit careia l-ar fi invitat pe regele Mihai la ceremonia de investire ca presedinte al Romaniei.

Iohannis a vorbit, intr-o postare pe Facebook, despre intalnirea de miercuri cu regele Mihai, facand precizarea ca nu l-a invitat pe acesta la ceremonia de investire, "pentru ca pur si simplu asa ceva nu se face".

Presedintele ales a notat ca informatia a fost preluata de televiziuni de pe o pagina de Facebook falsa, creata in numele sau.

"Unele institutii de presa au relatat ieri (miercuri - n.red.) ca l-as fi invitat pe regele Mihai la ceremonia mea de investire. Informatia eronata a fost preluata de pe o pagina de Facebook care nu imi apartine. Nu am adresat o astfel de invitatie pentru ca pur si simplu asa ceva nu se face.

O astfel de invitatie nu se adreseaza Majestatii Sale Regelui si in niciun caz la un dejun privat. O invitatie la ceremonia de investire din Parlament va fi transmisa protocolului Casei Regale, care va desemna un reprezentant care sa participe la ceremonie", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Presedintele ales a mai spus ca intalnirea cu regele Mihai, principesa Margareta si principele Radu a fost una "emotionanta" si ca isi doreste ca, in mandatul sau, "relatia cu Casa Regala sa fie una institutionala si protocolara, nu de tip executiv sau de colaborare".

"Evenimentele publice din ultimii ani in care a fost implicata Casa Regala arata ca rostul ei nu s-a incheiat: dimpotriva, romanii isi arata admiratia si recunostinta pentru eforturile ei.

Sper ca natiunea romana va vedea in continuare in Familia Regala o sursa de mandrie, identitate si continuitate. De aceea, am toate motivele sa cred ca respectul romanilor pentru Coroana va fi mai profund si mai cuprinzator in anii urmatori", a precizat Iohannis.

Pranz privat cu regele

Liderul PNL a participat miercuri la un pranz privat cu regele Mihai, prilejuit de sarbatorirea zilei sale de nastere si a zilei onomastice la Palatul Elisabeta.

Klaus Iohannis l-a invitat pe regele Mihai la investitura sa

Televiziunile de stiri au relatat ca Iohannis i-a adresat cu aceasta ocazie regelui invitatia de a participa la investirea sa ca presedinte, informatie care s-a dovedit a nu fi adevarata.

D.T.