Iohannis nu crede ca lipsa unei dezbateri cu Dancila va influenta negativ votul: Poate in sensul pozitiv

Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 16:50
4338 citiri
Iohannis nu crede ca lipsa unei dezbateri cu Dancila va influenta negativ votul: Poate in sensul pozitiv
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Presedintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidentiale, nu crede ca lipsa unei confruntari directe va afecta prezenta la vot, din contra, va creste numarul romanilor care vor veni la urne.

Klaus Iohannis a mai spus ca spera ca alaturi de romani sa reediteze victoria la alegerile prezidentiale obtinuta in urma cu exact cinci ani.

"Nu, poate in sensul pozitiv ar fi influentat, in sens negativ nu cred. Romanii sunt foarte interesati si o sa participe in numar mare la alegeri. Sper ca si de aceasta data, impreuna cu romanii, putem sa repetam acea reusita. Si ca veni vorba de cine voteaza, nu uitati, alegatorii sunt eroii acestor alegeri si ma bazez mult pe votul lor", a mai spus el.

Totodata, Iohannis a precizat ca la dezbaterea de marti vor fi abordate "toate temele de interes" intr-o campanie electorala pentru alegerile prezidentiale.

Candidatul PNL la Presedintie a precizat ca la intalnire vor fi prezenti politologi, formatori de opinie si jurnalisti, persoane care sunt "foarte bine puse in tema".

"Vom discuta pe toate temele care sunt de interes intr-o campanie prezidentiala: despre mandatul care a trecut, despre reusite, despre ce s-ar fi putut face poate mai bine si urmeaza sa se faca in al doilea mandat, despre diferite teme de interes pentru public. Pentru mine este importanta aceasta dezbatere, fiindca romanii acum sunt foarte interesati de aceste teme si din acest motiv am gandit un format care realmente ajunge la chestiune, nu o discutie formala sau de tip cancan, ci o discutie aplicata pe ce a facut si ce va face presedintele", a afirmat Iohannis.

Intrebat daca ar fi acceptat o dezbatere cu un alt contracandidat decat Viorica Dancila, seful statului a raspuns: "Asta este situatia si cu aceasta doamna nu am acceptat discutia in principal pentru ca este reprezentanta unui partid care este nedemocratic, care a guvernat impotriva romanilor si eu nu sunt dispus sa legitimez asa ceva".

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative a anuntat sambata ca va asigura "un spatiu neutru" pentru dezbaterea electorala cu formatori de opinie, jurnalisti si politologi anuntata de presedintele Klaus Iohannis, propunerea ca aceasta sa se desfasoare marti, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", fiind agreata de echipa de campanie a candidatului PNL la prezidentiale.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca in 19 noiembrie va participa la o dezbatere la care vor fi invitati politologi, formatori de opinie si jurnalisti.

"Inteleg perfect nevoia, dorinta de a avea o dezbatere reala, asezata, cu candidatii din turul doi. Cum nu accept insa aceasta dezbatere cu doamna Dancila de la PSD, voi organiza eu, impreuna cu echipa mea, o dezbatere asezata saptamana viitoare, marti seara, la care vor fi invitati sa dezbata, impreuna cu mine, mandatul pe care l-am incheiat, planul pentru mandatul pe care sper ca il obtin in continuare, politologi, formatori de opinie, jurnalisti. Va fi o discutie deschisa, asezata, care cu siguranta va fi pe placul romanilor", a spus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis dezbatere Viorica Dancila , #candidat prezidentiale 2019