Iohannis - multumiri pentru Guvernul SUA si inca o tinta: Parlament mai mic

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 14:349415 citiri
Iohannis - multumiri pentru Guvernul SUA si inca o tinta: Parlament mai mic
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele ales Klaus Iohannis a multumit Guvernului Statelor Unite, care l-a felicitat vineri pentru castigarea alegerilor, asigurand ca relatiile dintre cele doua tari vor ramane puternice.

"Multumesc Guvernului SUA pentru felicitari si pentru mesajul de solidaritate, incredere si speranta in continuitatea bunelor relatii dintre Romania si SUA. Reiterez increderea mea in importanta parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, un element fundamental al politicii noastre externe", a scris sambata pe Facebook Klaus Iohannis.

Intr-un comunicat remis vineri Ziare.com, oficialii americani precizau ca "Romania este un partener strategic important al Statelor Unite si ne bucuram sa continuam cooperarea stransa cu Romania si noul sau presedinte. Relatiile dintre tarile noastre vor ramane puternice, intemeiate fiind pe valorile si obiectivele noastre comune".

Guvernul SUA, felicitari pentru Iohannis si romanii care au mers la vot (Video)

De asemenea, sambata Klaus Iohannis a reiterat ideea unui Parlament mai mic si mai eficient, spunand ca va cere partidelor sa schimbe legislatia pentru alegerea deputatilor si senatorilor.

Iohannis vrea un Parlament mai mic: Trebuie sa dam semnalul schimbarii

"In campanie, mi-am asumat ca angajament un Parlament mai mic si mai eficient si ca, in calitate de presedinte, voi cere partidelor politice sa elaboreze o noua legislatie de alegere a Camerei Deputatilor si Senatului, care sa elimine aberatiile. Astazi, reiterez acest angajament si sustin in continuare ca trebuie sa avem un Parlament mai mic, mai reprezentativ si mai eficient in serviciul public", a mai notat Iohannis pe reteaua sociala.

D.T.