Iohannis, mesaj pentru Ponta: Macar faceti-va copiute ca lumea. Pe Melescanu bagati-l in viteza

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 12:49
6872 citiri
Iohannis, mesaj pentru Ponta: Macar faceti-va copiute ca lumea. Pe Melescanu bagati-l in viteza
Foto: Digi 24

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, i-a cerut lui Victor Ponta sa rezolve problema sectiilor de vot din diaspora. In acest context, i-a solicitat premierului sa-l scoata "pe ministrul de Externe Teodor Melescanu din relanti".

Iohannis a subliniat, intr-o conferinta de presa, ca Biroul Electoral Central a transmis ca se pot infiinta noi sectii de votare in strainatate, insa premierul Ponta "pare sa nu doreasca".

"BEC a reconfirmat ca se pot infiinta sectii de vot suplimentare in diaspora, daca se doreste. Dl Ponta, scoteti-l pe dl ministru de Externe Teodor Melescanu din relanti si bagati-l in viteza, sa rezolve aceasta problema", a transmis Iohannis.

Acesta a amintit si de prima dezbatere electorala din aceasta campanie, de marti seara, cand Victor Ponta a declarat ca legea electorala interzice in Germania infiintarea de noi sectii.

Un parlamentar neamt il acuza pe Ponta ca minte in legatura cu votul romanilor din Germania

"Iar l-am prins pe domnul Ponta cu minciuna. A vrut la o dezbatere sa-mi dea mie lectii, ca e mare specialist in Germania. Mi-a scris cineva din Germania: 'este suficient o solicitare oficiala, fara nicio problema si cu sprijin logistic din partea autoritatilor locale se pot amenaja sectii de votare suplimentare.

MAE din Berlin a informat in urma cu cateva zile pe omologii din Bucuresti despre aceasta posibilitate, insa nu a fost solicitat nimic. Am confirmari ferme ca pana duminica ar face orice este necesar sa se infiinteze noi sectii de votare daca Romania doreste acest lucru'.

Este un mesaj de la Bernd Fabritius, parlamentar german, o persoana foarte autorizata. Domnule Ponta, daca mai veniti tot cu hartiute, faceti-va copiute ca lumea!", a incheiat Iohannis.

Votul in diaspora: In Germania puteau fi infiintate 9 sectii de votare. De ce sunt doar 5?

Ministerul de Externe a infiintat doar 5 sectii de votare in Germania pentru alegerile prezidentiale. Sute de persoane nu au putut vota in Germania la turul intai al prezidentialelor, desi au stat ore in sir la coada.

Biroul Electoral Central a transmis marti seara ca isi mentine pozitia exprimata fostului ministru Titus Corlatean prin care preciza ca este posibila infiintarea de sectii de votare suplimentare in diaspora, prin ordin de ministru, precizarile BEC survenind unei adrese inaintata de Teodor Melescanu, noul sef al diplomatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Klaus Iohannis Ponta copiute, #sectii vot diaspora prezidentiale, #Iohannis alegeri perzidentiale Ponta , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014