Iohannis merge inainte cu referendumul: Ce natiune vrem sa fim? Puternica si prospera sau slaba si dispretuita?

Marti, 07 Februarie 2017, ora 13:263670 citiri
Iohannis merge inainte cu referendumul: Ce natiune vrem sa fim? Puternica si prospera sau slaba si dispretuita?
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, in plenul Parlamentului, ca va convoca referendumul pentru ca romanii sa aleaga ce fel de tara vor sa aiba: una puternica si prospera sau una slaba si dispretuita.

In discursul sau, seful statului a vorbit despre criza din Romania, din ultimele saptamani, precizand ca PSD este vinovat pentru crearea sa.

"Daca PSD, care a creat aceasta criza, nu o rezolva urgent, voi convoca consultari la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt solutiile posibile.

Ce fel de natiune vrem sa fim? O natiune puternica, prospera, o natiune care isi construieste un stat de drept si il respecta, o natiune care se poate mandri cu o justitie independenta, o natiune unde autoritatile colaboreaza loial, o natiune cu un Parlament puternic, cu un Guvern performant?

Sau vrem sa fim o natiune slaba, dispretuita, care pune totul in joc pentru a salva pe cativa din situatii dificile? Pe cativa politicieni din situatii dificile. Merita Romania acest sacrificiu pentru cativa politicieni? Asta este intrebarea! Asta este scopul referendumului.

O natiune puternica se construieste cu politicieni integri si credibili in varful statului. Asta imi doresc eu pentru Romania si asta, cred, isi doresc romanii. Asta este intrebarea. Ce fel de natiune vrem sa fim? Si pentru a afla vointa poporului roman, voi convoca acest referendum.

Astept de la Parlament raspunsul la solicitarea mea. Imediat dupa primirea raspunsului, voi convoca referendumul", a spus Iohannis.

Tot marti, Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au dat aviz favorabil solicitarii lui Iohannis privind organizarea referendumului. Avizul a fost dat cu unanimitate de voturi.

Comentarii