Iohannis: M-am invatat minte. Nu o sa mai desemnez prim ministru de la PSD

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 21:18 2886 citiri
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca, daca va fi reales, nu va mai numi prim-ministru de la PSD, afirmand insa ca nu crede ca PSD va mai detine majoritate parlamentara "in viitorul previzibil".

"M-am invatat minte. Nu cred ca PSD-ul in viitorul previzibil va mai dispune de o majoritate in Parlament. Am spus ca nu o sa mai desemnez prim ministru de la PSD in mandatul meu si asta este", a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Iohannis a explicat si afirmatia sa - "am decis sa dau PSD-ului inca o sansa": "Asa a fost situatia parlamentara atunci si chiar daca nu ne convine, trebuie sa respectam jocul democratic".

Pe de alta parte, el a spus ca este nevoie de o "corelare foarte stransa intre presedinte si Guvern".

"Recunosc ca le-am spus ca nu-i mai las de capul lor pentru ca in opinia mea este obligatorie si benefica colaborarea intre presedinte si Guvern", a afirmat el.

Iohannis a precizat ca va continua intalnirile cu Guvernul pentru ca este "nevoie de o corelare foarte stransa intre presedinte si guvern pentru a corecta multiplele greseli care s-au facut si pentru a incepe resetarea Romaniei".

Iohannis a adaugat ca romanii asteapta colaborare intre presedinte si Executiv si a criticat fostul guvern, spunand ca acesta "s-a dovedit a fi antieuropean si antiamerican cum nu sunt nici tari pro-ruse".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News