Iohannis: M-a sunat dna Dancila ieri, m-a felicitat. Voi relua discutiile cu liderii politici despre anticipate

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 13:04
14144 citiri
Iohannis: M-a sunat dna Dancila ieri, m-a felicitat. Voi relua discutiile cu liderii politici despre anticipate
Foto: site Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, la Palatul Cotroceni, ca a fost sunat ieri de Viorica Dancila si felicitat pentru victoria in alegerile prezidentiale. Totodata, Klaus Iohannis a afirmat ca alegerile parlamentare anticipate raman o solutie buna, dar trebuie sa avem "rabdare pana lucrurile se reasaza un pic".

Declaratiile au fost facute cu ocazia unei ceremonii organizate in cinstea multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, decorat astazi cu cea mai inalta distinctie a statului roman, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu ocazia implinirii varstei de 70 de ani.

Intrebat de jurnalisti daca a fost sunat de contracandidata sa, Viorica Dancila, Klaus Iohannis, invingator in turul al doilea al alegerilor prezidentiale a raspuns: "Da, m-a sunat dna Dancila, ieri pe la pranz, si am vorbit. M-a felicitat".

De asemenea, raspunzand la intrebarile jurnalistilor, Klaus Iohannis a precizat inca o data ca, in opinia sa, alegerile parlamentare anticipate "sunt o solutie buna si ar fi de dorit sa se ajunga acolo".

"Dar este prea devreme ca sa ne exprimam asupra unui termen. Au loc reasezari si in partidele politice, trebuie sa avem un pic de rabdare pana lucrurile se reasaza un pic (...) Voi relua discutiile cu liderii politici", a spus presedintele Iohannis.

In ceea ce priveste numarul mic de parlamentari alocati acum pentru romanii din strainatate, Klaus Iohannis a mentionat surpriza placuta inregistrata la scrutinul prezidential, cand aproape 1 milion de romani din Diaspora au votat, si a spus ca ei trebuie reprezentati mai bine in Parlament.

"Cu certitudine! (...) Imi doresc foarte mult ca ei sa fie mult mai bine reprezentati in Parlament. Voi avea discutii cu liderii politici, cu partidele, pentru a creste numarul parlamentarilor", a spus Klaus Iohannis, referindu-se la senatorii si deputatii care reprezinta Diaspora.

Citeste toate declaratiile date de presedintele Klaus Iohannis astazi, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a dezvaluit ca are "sperante mari" ca dupa alegerile parlamentare de anul viitor sa existe o "cu totul alta majoritate, formata din fortele cu adevarat democratice", si a afirmat, raspunzand la intrebarea pusa de un jurnalist, ca are ambitii mai mari pentru al doilea mandat prezidential.

"Imi doresc mai mult si mai bine pentru romani si pentru Romania. Va fi un mandat mult mai intens si cu rezultate semnificative", a dat asigurari presedintele Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis felicitat Dancila prezidentiale, #Iohannis alegeri anticipate, #Iohannis parlamentari Diaspora , #presedinte