Iohannis inca il asteapta pe MRU: Nici acum nu i-a zis de ce a demisionat de la SIE

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 17:102585 citiri
Iohannis inca il asteapta pe MRU: Nici acum nu i-a zis de ce a demisionat de la SIE
Foto: Arhiva / Digi24

Mihai Razvan Ungureanu inca nu a discutat personal cu presedintele Iohannis dupa demisia sa neasteptata din functia de director al SIE, inregistrata la finalul lunii trecute, desi a vorbit cu presedintele PSD Liviu Dragnea despre acest lucru.

Intrebat, marti, de jurnalisti, daca a purtat o discutie cu Mihai Razvan Ungureanu dupa plecarea sa din functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), presedintele Klaus Iohannis a negat.

"Il astept in continuare. O sa vorbim, o sa lamurim", le-a raspuns presedintele Klaus Iohannis jurnalistilor care l-au intrebat.

Mihai Razvan Ungureanu si-a trimis in scris demisia la Palatul Cotroceni la data de 26 septembrie, fara sa precizeze care sunt motivele sale. Ungureanu ar fi avut probleme de sanatate, a declarat la scurt timp presedintele comisiei de control SIE din Parlament, Mihaita Calimente.

Acesta a mai dezvaluit ca a discutat personal la telefon cu Mihai Razvan Ungureanu, o declaratie similara fiind facuta si de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu va numi un nou director al SIE inainte de alegeri.

Conducerea interimara a SIE a fost preluata de generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului.

Vezi care ar trebui sa fie profilul viitorului director al SIE.

Demisia lui Ungureanu a venit pe fondul unor speculatii conform carora intre el si seful statului ar exista disensiuni puternice, fiind zvonuri chiar ca presedintele i-ar fi cerut in repetate randuri demisia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News