Iohannis, in Parlament: Avem datoria sa asiguram o Romanie cu un stat de drept solid, in care nimeni nu e mai presus de lege

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 15:49 2606 citiri
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Regele Mihai a simbolizat speranta unei Romanii renascute si libere, la care romanii nu au incetat sa aspire si va ramane in amintirea poporului roman ca un mare om de stat, a declarat, luni, presedintele Klaus Iohannis.

"Onoram cu profund respect memoria unei mari personalitati a istoriei noastre - Regele Mihai I. Loial patriei si natiunii sale, el a purtat pe umeri o grea domnie in momente foarte dificile ale istoriei noastre. Obligat sa infrunte tirania, prin actul de la 23 august 1944, Mihai I a servit cauza libertatii si democratiei, apoi, opunandu-se cu darzenie acapararii tarii de comunisti, a dovedit curaj si simt al datoriei.

Destinul sau tragic se confunda cu destinul din veacul trecut al poporului roman. In lungul sau exil, Regele a simbolizat speranta unei Romanii renascute si libere, la care romanii nu au incetat sa aspire. (...) Regele Mihai I va ramane in amintirea poporului roman ca un mare om de stat", a subliniat seful statului, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Pretuind memoria sa, noi toti avem datoria sa asiguram o Romanie stabila, demna si respectata in lume, prospera si puternica, cu un stat de drept solid, in care aspiratia spre libertate si prosperitate a romanilor este implinita si in care nimeni nu este mai presus de lege", a adaugat seful statului.

"Fie ca amintirea Regelui Mihai sa ramana vesnic in inimile noastre!", a adaugat presedintele.

Amintim ca sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost scos duminica seara din resedinta familiei din Aubonne si depus la catedrala ortodoxa din orasul Lausanne pentru ca toti cei care l-au pretuit sa ii poata aduce un ultim omagiu.

Iata programul oficial al funeraliilor regelui Mihai.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News