Primul semn ca presedintele Klaus Iohannis il sustine pe Florin Citu la Congresul PNL

Luni, 31 Mai 2021, ora 14:06
5020 citiri
Primul semn ca presedintele Klaus Iohannis il sustine pe Florin Citu la Congresul PNL
Premierul Florin Citu si presedintele Klaus Iohannis sunt in relatii stranse FOTO Hepta

Premierul Florin Citu a anuntat duminica, 30 mai, ca intra in cursa pentru presedintia Partidului National Liberal (PNL).

Intr-o conferinta de presa la care au participat zeci de liberali, seful executivului a declarat duminica ca formatiunea politica are nevoie "de un suflu nou", de o conducere "care sa vina cu elemente de noutate, in acelasi timp sa duca mai departe traditiile si principiile liberale".

In lista celor care il sustin pe Florin Citu la presedintia PNL apar nume care au facut parte in trecut din echipa lui Ludovic Orban, de exemplu Rares Bogdan, Robert Sighiartau, Alina Gorghiu, Virgil Popescu, Lucian Bode, dar si oameni cunoscuti in partid ca fiind apropiati de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Este vorba despre ministrul Muncii Raluca Turcan si de ministrul Apararii Nicolae Ciuca.

In acest context, surse politice vorbesc despre faptul ca, desi nu si-a anuntat in partid un favorit pentru a prelua presedintia formatiunii politice din toamna, este de asteptat ca presedintele Klaus Iohannis sa anunte public in perioada imediat urmatoare ca il sustine pe Florin Citu, conracandidatul lui Ludovic Orban. Primul semn in aceasta directie a fost dat chiar de aparitia publica a celor doi apropiati presedintelui la poza de grup a lui Florin Citu.

"Nu a fost neaparat o surpriza aparitia Ralucai Turcan in echipa Florin Citu. Ceea ce ne-a surprins a fost aparitia lui Nicolae Ciuca. Ei sunt oamenii presedintelui Iohannis, e deja arhicunoscut in partid. Ne asteptam ca in perioada urmatoare sa apara public si presedintele pe aceasta tema. Sa vedem daca se va implica si public in lupta de la congres. Intern, e imposibil sa nu se implice", au precizat surse liberale pentru Ziare.com.

Amintim ca Raluca Turcan, ministrul Muncii, a transmis ca il sustine pe premierul Florin Citu in alegerile din interiorul PNL pentru conducerea partidului, printr-un mesaj in care sustine ca "este nevoie de curaj in actiunea politica pentru a produce o schimbare de substanta in Romania".

"Este nevoie de curaj in actiunea politica pentru a produce o schimbare de substanta in Romania si de aceea am decis sa il sustin pe Florin Citu in competitia pentru conducerea Partidului National Liberal.

Sper sa fie o competitie politica fair-play, cu o dezbatere centrata pe proiecte iar, in final, sa fim uniti, toti membrii PNL, in jurul directiei inainte pe care o decidem la Congres.

Ii doresc succes lui Florin Citu si il asigur de sprijinul meu, iar colegilor mei, din partid si de la guvernare, le doresc si ne doresc curaj, sa facem ceea ce romanii asteapta de la noi.

Niciodata in ultimii 30 de ani, PNL nu a fost intr-o pozitie mai buna sa schimbe Romania. Avem doua trimestre de crestere economica, dupa o criza majora de sanatate si economica, pe care inca nu am depasit-o complet. Avem banii europeni din PNRR si un cadru de reforme pe care le-am inceput si pe care, daca gasim curaj sa le ducem la capat, am schimba tara in bine, asa cum nu a fost vreodata posibil in 30 de ani. Avem parteneriatul cu presedintele Iohannis si toata sustinerea de la nivelul Uniunii Europene.

Un real exercitiu democratic intern va da PNL energia si forta necesare pentru a duce la bun sfarsit reformele asteptate de romani!", arata mesajul transmis de Raluca Turcan pe Facebook.

Cine sunt sustinatorii candidaturii lui Florin Citu la sefia PNL. Ludovic Orban: "O sa castig si va zbor din guvern!" SURSE VIDEO

Liberalii au votat, duminica, la Consiliul National al PNL, calendarul oficial al alegerilor din partid.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie, iar actulaul presedinte Ludovic Orban si premierul Florin Citu vor candida pentru sefia Partidului National Liberal.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Klaus Iohannis PNL, #congres PNL, #Florin Citu PNL, #Ludovic Orban PNL, #Ludovic Orban Congres PNL , #stiri Klaus Iohannis