Iohannis explica ce-ar fi important pentru Romania, in caz de conflict in regiune

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 16:54
3014 citiri
Iohannis explica ce-ar fi important pentru Romania, in caz de conflict in regiune
Foto: Arhiva Ziare.com

Klaus Iohannis a vorbit joi despre importanta pe care ar avea-o in economie investitiile autohtone, in contextul unor instabilitati din sfera securitatii in regiune.

Candidatul ACL la presedintie a declarat, la Adevarul Live, ca rolul presedintelui si al Guvernului este sa stimuleze investitiile din tara noastra, nu numai pe cele straine, ci si pe cele ale companiilor romanesti.

El a lamurit ca, in cazul unui conflict in regiune, unei situatii tensionate, investitorii straini ar fi primii care ar pleca, ceea ce ar provoca instabilitate economica, insa cei autohtoni si-ar continua activitatea.

Iohannis: Mi-a scris Angela Merkel ca ma sustine. Nu sunt genul care sa se laude (Foto)

Intrebat cum ar ajuta, ca presedinte, din punct de vedere economic o localitate ca Dorohoi, oras pomenit in dezbaterile electorale dintre cei doi contracandidati, Iohannis a spus ca "prin dezvoltarea economica a Romaniei, infrastructura, creand conditii pentru investitii si straine, si autohtone".

"Lumea are impresia ca in Sibiu sunt numai investitori straini. Nu, sunt mari investitii romanesti sibiene, este imposibil sa pornesti de la ideea ca dezvoltarea economica se face numai cu investitii straine.

Daca IMM-urile romanesti sunt efectiv omorate prin politica fiscala catastrofala a Guvernului Ponta si marii investitori sunt privilegiati, situatia nu e satisfacatoare. Investitorii vor crea locuri de munca, excelent, dar noi trebuie sa avem grija sa creasca investitiile romanesti, altfel vom avea o economie foarte vulnerabila.

Este posibil sa apara o instabilitate in zona, primul lucru - investitorii straini isi iau lucrurile si pleaca. Noi, daca neglijam, cum face Guvernul Ponta, oamenii de afaceri autohtoni, nu ramanem cu nimic.

De ce nu i-a adresat Iohannis nicio intrebare lui Ponta la finalul dezbaterii electorale

Iata de ce o politica economica sanatoasa face parte din politica de securitate nationala, fiindca cel mai grav lucru este sa expui economia tarii unui risc care vine din exterior, iar acest lucru s-ar intampla daca nu am avea o economie autohtona dezvoltata", a spus liberalul.

Iohannis a subliniat ca Guvernul Ponta nu a inteles ca dezvoltarea Romaniei trebuie privita ca un intreg si ca securitatea tarii nu "este doar o chestiune legata de tancuri si avioane".

"Degeaba vine domnul Ponta si citeste de pe fise cartonate date care nu au legatura unele cu altele, nu asta e rolul presedintelui, oricine poate face asta. Rolul presedintelui este sa faca legaturi, unele extrem de complicate si greu de priceput, tara functioneaza ca un tot", a incheiat Klaus Iohannis.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Klaus Iohannis investitii Romania, #Klaus Iohannis economie, #Klaus Iohannis conflict regiune , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014