Iohannis, dupa intalnirea cu FMI: Sper la progrese mai semnificative data viitoare

Luni, 09 Februarie 2015, ora 21:17
4367 citiri
Iohannis, dupa intalnirea cu FMI: Sper la progrese mai semnificative data viitoare

Presedintele Klaus Iohannis a discutat, luni seara, la Palatul Cotroceni, cu delegatia comuna a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

Discutiile au avut loc in contextul in care reprezentantii Guvernului si delegatia FMI nu au ajuns la un acord in urma negocierilor intense de saptamana trecuta, pentru ca membrii Executivului nu au acceptat conditiile impuse de institutiile internationale.

Negocierile cu FMI, incheiate fara succes dupa 7 ore: Care sunt principalele probleme

"In cadrul intrevederii, presedintele Romaniei fost informat de catre reprezentantii institutiilor financiare internationale cu privire la stadiul Acordului cu Romania si la concluziile actualei misiuni comune a celor trei institutii internationale. Au fost prezentate principalele masuri privind reformele structurale care au facut obiectul evaluarilor si negocierilor cu Guvernul, atat cele asupra carora s-a ajuns la un acord, cat si cele asupra carora urmeaza sa se decida in lunile urmatoare", a anuntat Administratia Prezidentiala, luni seara, intr-un comunicat de presa.

In cadrul intalnirii, Klaus Iohannis "si-a exprimat speranta ca, in contextul viitoarei misiuni a delegatiei, discutiile dintre autoritatile romane si institutiile financiare internationale vor reflecta progrese mai semnificative, care sa se concretizeze in incheierea cu succes a Acordului cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala".

La intalnirea de la Cotroceni, Klaus Iohannis le-a vorbit delegatilor pe limba lor: nemtilor, in germana, iar celorlalti, in limba engleza, potrivit Stiripesurse.ro.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu a fost semnata scrisoarea cu Fondul Monetar International (FMI), pentru ca cele doua parti nu au ajuns la un acord in ceea ce priveste liberalizarea pretului la gaze pentru populatie si CET-uri, precum si lichidarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) si a Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Ponta: Nu am semnat scrisoarea cu FMI. Vor cresterea pretului la gaze si restructurari

Un alt subiect pe care cele doua parti nu s-ar fi inteles a fost programul Prima Masina, pentru care Guvernul a dat ordonanta de urgenta anul trecut si, desi ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 noiembrie, este inca in stand by.

Guvernul taie fata FMI si merge inainte cu Prima Masina

Premierul nu a comentat care a fost punctul de vedere al delegatiei Fondului, insa a precizat ca se va merge inainte cu Prima Masina.

In concluzie, Victor Ponta a anuntat ca "a ramas ca in aprilie sa ne vedem din nou cu delegatia FMI-BM-CE si sa prezentam solutii pentru ca pretul la gaze sa nu creasca intr-un ritm nesustenabil, iar industria productiei de energie electrica pe carbune sa aiba o perspectiva de dezvoltare pentru viitor".

D.T.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#Klaus Iohannis FMI, #Klaus Iohannis discutii FMI, #Klaus Iohannis FMI Cotroceni , #presedinte