Iohannis, discutii cu o delegatie din Congresul SUA despre NATO, economia noastra si lupta anticoruptie

Luni, 08 August 2016, ora 20:28
2107 citiri
Iohannis, discutii cu o delegatie din Congresul SUA despre NATO, economia noastra si lupta anticoruptie
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a primit luni, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusa de republicanul Devin G. Nunes, presedintele Comisiei Permanente pentru servicii de informatii a Camerei Reprezentantilor.

Discutiile s-au concentrat pe aspectele de securitate din Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA, cu accent asupra cooperarii militare si in domeniul schimbului de informatii, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Iohannis a mai discutat cu politicienii americani despre securitatea din zona Marii Negre si despre evolutiile scutului antiracheta de la Deveselu.

"Acestia au multumit pentru contributia militara a Romaniei in diversele teatre de operatii si pentru aportul Romaniei, prin Baza Deveselu, la dezvoltarea sistemului NATO antiracheta", au precizat reprezentantii Presedintiei.

Camera Reprezentantilor din SUA recunoaste oficial rolul cheie jucat de Romania in cadrul NATO

"Interlocutorii au evidentiat nivelul excelent de cooperare politica si militara dintre Romania si SUA si interesul comun de aprofundare si extindere a Parteneriatului Strategic, Romania fiind unul dintre cei mai de incredere, stabili si fermi aliati ai Statelor Unite, intr-o regiune cu un grad ridicat de impredictibilitate", potrivit documentului citat.

Delegatia americana a laudat si serviciile de informatii din tara noastra, spunand ca apreciaza cooperarea dintre Romania si SUA in domeniul intelligence.

La randul sau, Klaus Iohannis a spus ca Parteneriatul Strategic cu SUA este "cel mai valoros" parteneriat al Romaniei.

"Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca regiunea Marii Negre nu este doar o regiune de frontiera, ci are importanta strategica pentru Romania, SUA si pentru Alianta in ansamblul sau. Presedintele Romaniei a amintit relevanta exercitiilor militare comune pentru cresterea prezentei militare americane in tara noastra si pentru imbunatatirea interoperabilitatii, cum a fost exercitiul desfasurat recent la Cincu, la care a participat personal.

Totodata, a fost evocat angajamentul Romaniei de crestere a cheltuielilor pentru aparare, necesara pentru consolidarea securitatii nationale si a NATO", se arata in comunicatul Administratie Prezidentiale.

Liderul de la Cotroceni a subliniat faptul ca este necesar ca Parteneriatul Strategic sa se dezvolte si pe latura economica, "prezentand avantajele economiei romanesti, aflate in crestere, pentru investitorii americani. In acest context, partea americana a exprimat aprecierea fata de lupta anti-coruptie din Romania".

D.T.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Iohannis delegatie SUA, #Iohannis discutii delegatie SUA , #presedinte
Comentarii