Iohannis, despre o noua suspendare a presedintelui Basescu

Joi, 08 Mai 2014, ora 14:51
3771 citiri
Iohannis, despre o noua suspendare a presedintelui Basescu

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, nu crede ca este oportuna o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, motiv pentru care a calificat joi o astfel de incercare drept "o aiureala, o aflare in treaba de tip campanie electorala".

"Eu citesc aceste declaratii in cheia campaniei electorale. E dragut ca prim-ministrul si presedintele republicii noastre frumoase petrec foarte mult timp aruncandu-si unul altuia in cap tot felul de afirmatii. Ar fi mult mai bine, pentru toata lumea, sa isi vada de treaba. Nu (este o oportuna o noua suspendare - n.red.). Este o aiureala, ca sa nu spun altceva. Este o aflare in treaba de tip campanie electorala", a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Nu s-au facut abuzuri in vara lui 2012, doar erori de comunicare

Victor Ponta a anuntat, marti, ca Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala pentru a cere sa stabileasca daca intre presedinte si Executiv exista un conflict de natura constitutionala, avand in vedere ca Guvernul este cel abilitat prin lege sa se ocupe de organizarea si desfasurarea campaniei electorale. Sesizarea a fost inregistrata in aceeasi zi la CCR.

"Guvernul Romaniei va sesiza (...) Curtea Constitutionala in sensul de a analiza trei solicitari. Sa analizeze existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvernul Romaniei, cel abilitat prin Constitutie si lege sa organizeze si raspunde, de altfel, de campania electorala, si presedintele Romaniei. Sa stabileasca ca acest conflict este cauzat de implicarea directa a presedintelui in campania pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European si in campania pentru alegerea unor mandate de deputat si senator in Parlamentul Romaniei.

Sa pronunte o decizie prin care sa stabileasca in mod clar ca presedintele Romaniei, ca si alte categorii de persoane care ocupa anumite functii, nu are dreptul de a face campanie electorala si de a se implica activ. In baza deciziei Curtii Constitutionale, evident, vom proceda in consecinta", a mai declarat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Klaus Iohannis suspendare Basescu, #Ponta suspendare Basescu, #Iohannis suspendare Basescu aiureala , #PNL