Iohannis, despre gainile din curtea ACL: Un simbol nazist, o amenintare directa cu moartea

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 13:32
13423 citiri
Iohannis, despre gainile din curtea ACL: Un simbol nazist, o amenintare directa cu moartea
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Presedintele PNL si candidat al Aliantei Crestin Liberale la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a comentat marti incidentul cu gainile aruncate peste gard in sediul ACL, afirmand ca gainile moarte erau un simbol al amenintarii directe cu moartea, in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial, fiind folosit de nazisti.

"Nu am crezut ca discut in aceasta campanie si despre gaini, dar iata ca am ajuns si aici. Pot sa va spun ca aceasta campanie electorala a devenit abominabila. D-le Ponta, ati reusit un record. Este cu distanta cea mai mizerabila campanie din '90 incoace iar legat de acest simbol, probabil nu stiti, este un simbol foarte vechi, este o amenintare directa cu moartea.

Ultima data cand cineva a folosit astfel de simboluri a fost in anii '40 si acest simbol a fost folosit de nazisti. Daca arunci cuiva o gaina cu capul taiat sau un cocos cu capul taiat peste gard sau in casa este o amenintare directa cu moartea si nazistii au avut grija sa-l si execute pe respectivul", a declarat Klaus Iohannis, in cadrul conferintei de presa prilejuita de primirea presedintelui PPE, Joseph Daul, aflat in vizita in Romania.

Protest cu gaini la sediul ACL. Gorghiu: PSD, partidul gainarilor. Imi cer scuze gainilor care n-au murit inca

"De aceea, imi permit sa spun, nu am crezut ca vom ajunge vreodata in Romania la acest nivel de campanie electorala, sa foloseasca unii in campanie simboluri si amenintari cu moartea folosite ultima data de nazisti. Nu am crezut.

D-le Ponta, poate acum, in ultimul moment, va dati seama ca este gresit sa aruncati Romania in aer doar sa ajungeti dvs. presedintele Romaniei", a mai spus presedintele PNL.

Iohannis garanteza ca va fi dezbatere: Nu ma las, pana la urma il fac pe Ponta sa accepte

Inaintea conferintei de presa, Klaus Iohannis i-a intrebat pe jurnalistii prezenti daca au vazut filmul romanesc "Cocosul decapitat" (2008), al regizorului Radu Gabrea, ecranizat dupa romanul cu acelasi nume in limba germana a scriitorului Eginald Schlattner, potrivit Agerpres.

Filmul reda povestea unor sasi transilvaneni, evocand ziua de 23 august 1944, care marcheaza un episod de sfarsit al prezentei de 800 de ani a acestora in Transilvania - Siebenburgen. Printre actori se numara si Dorel Visan.

PNTCD indeamna electoratul sa anuleze votul: Ponta nu e credibil, Iohannis are trecut cu legaturi naziste

Mai multe gaini au fost aruncate marti dimineata in curtea sediului ACL din Bucuresti, trimitere la refuzul lui Klaus Iohannis, candidat la prezidentiale, de a participa la dezbaterile televizate la care a fost invitat de contracandidatul PSD, Victor Ponta.

Cateva zeci de gaini, unele dintre ele moarte, s-au aflat in curtea sediului de la Arcul de Triumf, ulterior fiind anuntate politia si ANSVSA, care a ridicat apoi pasarile. Nimeni din staff-ul ACL nu a surprins momentul in care gainile au fost aruncate peste gard.

Gainile maronii-roscate au la gat etichete pe care scrie: "Mi-e frica de dezbatere".

Protestul are loc in conditiile in care mai multi lideri PSD l-au acuzat pe Klaus Iohannis ca ii este frica sa participe la o confruntare directa cu Victor Ponta si de aceea ar refuza invitatia acestuia.

Tot marti, Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, l-a acuzat pe candidatul ACL ca are un trecut legat de organizatiile naziste.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Iohannis gaini ACL, #Iohannis gaini moarte simbol nazist , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii