Iohannis, despre Dragnea, pactul de coabitare si descentralizare

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 19:30
4123 citiri
Iohannis, despre Dragnea, pactul de coabitare si descentralizare

Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, marti, ca Varujan Vosganian a facut "un lucru onorabil" cand si-a dat demisia din functia de ministru al Economiei, adaugand ca Liviu Dragnea nu va face acest pas.

Totodata, primarul Sibiului a vorbit si despre pactul de coabitare si despre descentralizare.

In ce il priveste pe vicepremier, edilul este de parere ca acesta nu ii va urma lui Vosganian in decizia de a parasi Guvernul.

"Am discutat cu domnul Dragnea pe aceasta chestiune, nu va face acest pas. Este o decizie pe care trebuie sa o ia fiecare pentru el. Eu cred ca este vorba despre actiuni politice care s-au facut in timpul referendumului si vom vedea care va fi decizia finala. In acest dosar se discuta despre politica", a spus Klaus Iohannis, marti seara, la Digi 24.

Acesta a explicat ca USL este "o alianta mare si complicata" si ca lucrurile nu vor fi niciodata simple in interiorul acesteia.

"Acum, ca USL este la guvernare, lucrurile devin din ce in ce mai complicate", a precizat prim-vicepresedintele liberal, care a mentionat ca in interiorul Uniunii apar probleme si din cauza unei lipse de comunicare.

"La viteza apar reactii care sunt cu siguranta exagerate, dar nu arata ca USL se rupe, ci doar ca oamenii sunt preocupati", a mai spus Iohannis.

Despre pactul de coabitare: Daca toata lumea actioneaza ca in Constitutie, nu mai e nevoie de un pact separat

Liderul PNL a comentat si discutiile din ultimele zile privind pactul de coabitare dintre premier si presedinte.

"Pactul de coabitare a fost si este. Ce tebuie sa faca presedintele si prim-ministrul pentru Romania si pentru cetateanul roman este scris in Constitutie. Acolo scrie clar ca ei colaboreaza pentru rezolvarea problemelor.

In Constitutie scrie ca presedintele este cel care trebuie sa armonizeze punctele de vedere. Daca toata lumea actioneaza cum scrie in Constitutie, cred ca nu este nevoie de un pact separat care stipuleaza exact aceleasi lucruri", a spus primarul Sibiului.

Nu in ultimul rand, acesta a vorbit si despre descentralizare, afirmand ca nu doreste ca aceasta sa fie facuta "peste capul ministrilor", ci dupa consultari cu acestia, insa tinand cont si de parerea presedintilor Consiliilor Judetene si a primarilor.

"In unele situatii am cazut de acord sa avem o noua discutie cu ministrul de resort, cu care vom ajunge la o concluzie comuna", a afirmat edilul, completand ca, in ce priveste Politia, liderii USL sunt de parere ca nu este cazul sa fie transferate de la Ministerul de Interne la autoritatile locale parti sau structuri din politia nationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis declaratii Dragnea, #Iohannis pact coabitare, #Klaus Iohannis descentralizare, #Iohannis demisie Vosganian , #PNL
Comentarii
Poza Hera
Hera
rank 5
mare hahalera si neamtul asta cu naravuri de Dambovita !