Iohannis, despre cum s-a descurcat la dezbateri: De ce a preferat sa nu-i dea unele replici lui Ponta

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 22:12
9485 citiri
Iohannis, despre cum s-a descurcat la dezbateri: De ce a preferat sa nu-i dea unele replici lui Ponta
Foto: Digi 24

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a explicat, joi seara, ca Victor Ponta a refuzat sa vina la cea de-a treia dezbatere cu el.

"Sunt aici. Doar ca nu il vad pe Ponta. Inteleg ca invitatia a fost catre ambii candidati, doar ca doar eu am venit. Am inteles ca el nu se coboara la noi, simpli muritori. Acum o saptamana a fost la acelasi nivel. Ponta si stafful nu au dorit sa discute cu mine despre o dezbatere publica", a declarat Iohannis la Digi 24,

Jurnalista Digi 24 Elena Vijulie a anuntat la inceputul emisiunii ca l-a invitat si pe Victor Ponta, dar ca acesta nu a confirmat. Precizam ca premierul a fost invitat, joi seara, la Antena 3, care anunta ca marele absent de la confruntare este primarul Sibiului.

Associated Press: Alegerile prezidentiale, confruntare intre bataiosul Ponta si civilizatul Iohannis

Presedintele PNL a precizat ca nu i s-a parut normal faptul ca Ponta a stabilit ca trebuie sa fie patru dezbateri.

"Mi s-a parut fundamental eronat. Suntem intr-o campanie intr-o tara democratica, unde ar trebui sa exista un minim respect. Si daca am vazut ca nu si nu, am mers eu acolo unde au fost stabilite acele intalniri. Programul mi-a permis sa particip si alaltaieri seara, si aseara si acum, ca interesul meu e ca oamenii sa vada. Lucrurile sunt bune. Oamenii au vazut ce a fost de vazut", a adaugat el.

Despre dezbaterea pe o platforma publica, Klaus Iohannis explica ca nu crede ca Ponta a vrut sa aiba loc.

"Nu stiu de ce, dar alta explicatie nu gasesc. Stafful sau baronii nu l-au lasat. Habar n-am. Asa cum ne-am vazut la televiziune puteau sa se stabileaza inca de acum o luna. Se stia ca cineva intra in turul doi si puteau sa negocieze toate staffurile", a sustinut liderul ACL.

Iohannis a comentat si prestatiile sale de marti si miercuri seara din timpul celor doua dezbateri.

"Eu sunt de parere ca m-am prezentat rezonabil de bine, dar notele se dau dupa evaluarea finala si evaluarea finala va fi duminica. Vedem cum ne-au perceput cei care dau notele", a continuat el.

Totusi, primarul Sibiului a marturisit ca s-a simtit mult mai bine dupa emisiunea de miercuri seara fata de cea de marti.

Miting pro-Iohannis la Alba Iulia: Printre participanti, personaje Disney

El a fost intrebat si de ce nu i-a dat replica lui Victor Ponta cand liderul PSD a spus ca are decizie de la Inalta Curte cum ca nu a plagiat.

"Am stiut (ca nu e adevarat, n.red.), dar nu cred ca este cazul sa intru eu in detalii juridice. Am spus clar la inceput si toata lumea a inteles: A copiat parti mari din lucrare, deci a plagiat. Nu are rost sa intram in detalii, lumea a inteles, a umblat cu copiute. Mie mi-a venit sa rad", a spus Iohannis.

Iohannis: Ponta vrea sa spele baronii. El e manevrat, eu liber

Candidadatul ACL a sustinut ca Victor Ponta nu si-a dorit sa candideze, precizand ca acest lucru l-a spus chiar un apropiat al premierului, facand referire la socrul premierului, Ilie Sarbu.

"Ponta are o problema mare, are o presiune imensa si aceasta presiune l-a facut sa ajunga candidat la presedintie. Cineva apropiat a declarat public ca nu a vrut, dar ca baronii l-au impins. Imi este foarte clar ce se intampla. Baronii l-au impins ca sa scape", a spus Iohannis, referindu-se ca unii lideri politici incearca sa scape de anumite acuzatii.

Cat despre dosarele Microsoft si EADS, primarul Sibiului spune ca se bucura ca se investigheaza, chiar daca mai tarziu.

"Imi doresc curatenie in clasa politica. Am spus ca vreau sa schimb modul in care se face politica in Romania. Astfel de dosare fac bine Romaniei. Nu vreau sa vad de ce nu au cercetat ai nostri mai repede. E bine ca au ajuns, e bine ca se face curatenie. Imi doresc contrariul a ce isi doreste Ponta. Ponta vrea sa ii spele si sa ii scoata din inchisori, eu vreau sa scapam", a adaugat liderul PNL.

Presedintele PNL a mai spus ca Romania are nevoie de o conducere care stie sa uneasca bogatiile Romaniei cu oamenii pentru ca totul sa iasa cum trebuie.

"Sunt foarte optimist ca Romania poate sa se dezvolte foarte bine, avem tot ce ne trebuie - oamenii, bogatiile. Avem nevoie de o conducere care sa le adune pe toate. Fratilor, evaluati ofertele. (...). Eu nu sunt manevrat. Eu sunt un om liber, nu am in spate nicio gasca de baroni, niciun sistem", a adaugat Iohannis.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Iohannis dezbatere Ponta, #Iohannis Ponta baroni, #Iohannis candidat alegeri prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014