Iohannis, despre comparatia Basescu - nazism: Pur si simplu inadmisibil, Ponta trebuie sa plece

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 21:55
4742 citiri
Iohannis, despre comparatia Basescu - nazism: Pur si simplu inadmisibil, Ponta trebuie sa plece
Foto: Ziare.com

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit despre comparatia pe care prim-ministrul Victor Ponta a facut-o intre cei 10 ani de mandat al lui Traian Basescu si regimul nazist, afirmand ca, in orice alta tara, premierul si-ar fi dat demisia a doua zi.

"Declaratia de comparatie a ultimilor 10 ani din Romania cu o perioada nefericita din Germania e pur si simplu inadmisibila. In orice tara europeana, un politician care ar fi facut o asemenea declaratie trebuia sa plece a doua zi.

E inadmisibil sa folosesti ororile nazimului ca sa compari cu ce se intampla in Romania secolului XXI. Este o jignire pentru romani. Daca se continua in acest stil, ne face de rusine pe toti.

Este prim-ministrul Romaniei si nu poate sa faca asemenea declaratii. Daca a facut o din greseala, sa pofteasca in fata camerelor si sa-si ceara scuze", a spus liderul liberal, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Basescu ii raspunde lui Ponta: Ce spune de "debasificare", "depontizare" si prietenia cu "motanul Felix"

Despre o a treia suspendare: E o fumigena, sa vada cum reactioneaza publicul, politicienii

Referitor la o eventuala a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu, Klaus Iohannis a raspuns: "De ce sa-l suspenzi acum?".

"Ce vrea sa obtina Tariceanu mi-e greu sa inteleg. E o fumigena lansata sa vada cum reactioneaza publicul, cum reactioneza politicienii. E o actiune total inutila asta cu suspendarea.

Parlamentarii nostri nu vor merge pe mana dl Tariceanu, nu are ca finalitate decat de a crea zgomot in campanie", a mai spus primarul Sibiului.

Intrebat daca a fost la vot la precedentele doua referendumuri de demitere a presedintelui, Iohannis a precizat: "In 2007 banuiesc ca am fost la vot. Si in 2012 am fost la vot, am votat cum au facut-o 7,4 milioane de romani".

Totodata, presedintele PNL a explicat ca nu a fost niciodata la Grivco, raspunzand astfel atacurilor din partea PSD pe marginea acestui subiect.

"Nu am fost niciodata la Grivco, iar acest lucru a fost adus in discutie de PSD din lipsa de teme autentice de campanie. Ca sa vina cu niste atacuri, inventeaza tot felul de lucruri si aceste chestiuni le-am discutat si inainte sa ajungem in aceasta faza", a mai afirmat primarul Sibiului.

Ponta, comparatie intre Basescu si Hitler? "Efectele celor 10 ani de mandat seamana cu ale nazismului"

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca impactul pe care l-a avut Traian Basescu asupra Romaniei in ultimii zece ani seamana cu efectele regimului nazist asupra societatii din Germania: "Efectele celor zece ani de mandat ai lui Traian Basescu sunt asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Klaus Iohannis Ponta nazism, #Ponta Basescu nazism, #Basescu comparatie nazism, #Iohannis suspendare Basescu, #tariceanu suspendare Basescu , #presedinte PNL