Iohannis, despre cei 4% de plagiat din doctoratul lui Kovesi: Nu mai sunt profesor, ci presedinte

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 20:54
6179 citiri
Iohannis, despre cei 4% de plagiat din doctoratul lui Kovesi: Nu mai sunt profesor, ci presedinte
Foto: Antena 3

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, verdictul de neplagiat dat de CNATDCU in cazul tezei de doctorat a procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca ia de buna decizia data de institutia abilitata sa analizeze acest lucru si nu vrea sa faca alte comentarii.

"Nu mai sunt profesor, ci presedinte. Pentru aceasta chestiune competenti sunt cei din CNATDCU", a declarat Iohannis, intrebat cum interpreteaza verdictul dat de CNATDCU in conditiile in care chiar institutia respectiva a stabilit ca aproximativ 4% din teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi constituie plagiat.

"Nu este rolul meu sa interpretez aceste detalii, daca CNATDCU a dat aceasta decizie de neplagiat, atunci iau aceasta decizie de buna", a mai adaugat presedintele.

Citeste si CNATDCU: Lucrarea lui Kovesi este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat

Intrebarea pentru Iohannis a fost formulata in ideea in care in 2014 seful statului spunea ca daca un politician copiaza si doar 3 randuri este obligat sa se retraga din activitate.

"In calitatea mea de profesor cred ca este totusi o foarte mare problema daca un elev copiaza, daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat copiaza mi se pare o problema proportional mai mare si se numeste plagiat. Oriunde in lume, cineva care este prins, cineva dintre politicieni, care este prins ca a copiat si numai trei randuri si a plagiat este obligat, prin clasa politica, sa se retraga din politica", spunea Iohannis in 2014.

Amintim ca saptamana trecuta, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, a decis ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in lucrarea de doctorat. CNATDCU a aratat ca retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesiva si neadaptata.

Comisia de lucru a notat in raportul ce a fost insusit de Consiliul General al CNATDCU ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi prezinta preluarea unor pasaje din documente fara a le cita conform normei academice, dar acestea reprezinta circa 20 de pagini din 444, ceea ce inseamna aproape 4% din teza.

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat, dupa decizia CNADTCU, ca la universitatile cu "toleranta zero la copiat" in cazuri similare cu cel al Codrutei Kovesi se solicita refacerea tezei si aceasta nu ajunge sa fie sustinuta. Ministrul a spus ca, daca vor fi formulate contestatii la decizia CNATDCU, acestea vor fi cu siguranta analizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Iohannis Kovesi teza doctorat, #Iohannis Kovesi doctorat plagiat , #presedinte