Iohannis, despre cand se vor ridica vizele pentru SUA, cand intram in Schengen si cand scapam de MCV

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 20:58 8704 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a fost intrebat miercuri, in prima conferinta pe care a organizat-o in calitate de candidat la alegerile prezidentiale, daca personal considera ca esecurile primului sau mandat ca SUA nu au ridicat vizele pentru romani si Comisia Europeana Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Prezidentiabilul PNL a spus ca pentru esecul MCV vina o poarta social-democratii si atacul lor sustinut asupra justitiei. Iohannis nici nu crede ca vom scapa de MCV curand, dar s-a aratat si dezamagit de faptul ca CE a decis sa ne decupleze de Bulgaria.

"In urmatorul an se pot face multe, dar MCV nu va fi eliminat, dupa parerea mea. Si Bulgaria are inca MCV. Discutia e mai degraba de ce a acceptat sa spuna Comisia ca Buglaria a indeplinit conditiile.

La noi e clar de ce a fost acel raport. Recunosc ca nu mi-a cazut bine cand am aflat ca aceasta comisie care isi incheie mandatul face o diferentiere crasa intre Romania si Bulgaria, pe care noi nu o vedem chiar asa", a spus Iohannis.

Tot spre PSD a aratat actualul sef de stat si cand a fost intrebat de Schengen.

"Decizia privind Schengenul se datoreaza politicii catastrofale a doamnei Dancila. Si cu MCV si cu Schengen eram foarte aproape de a gasi solutii", a raspuns el.

Iohannis a fost intrebat si de faptul ca, in ciuda intalnirilor sale cu presedintele SUA Donald Trump, Romania nu a scapat de vize, in timp ce Polonia a primit unda verde.

"Ridicatul vizelor e un procedeu tehnic si se intra in procedura de eliminare a vizelor daca rata de refuz a aplicatiilor e sub 3%, la noi e 10%, e o decizie tehnica. Lucrurile usor-usor se vor imbunatati si vom scapa si noi de vize", a sustinut Iohannis, fara a da un orizont de timp.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News