Iohannis denunta un blat Basescu-Ponta: Inca am acest sentiment

Luni, 18 Mai 2015, ora 19:37 6243 citiri
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, luni dupa-amiaza, pasajele din noua sa carte in care face referire la un blat intre Traian Basescu si Victor Ponta, in perioada campaniei prezidentiale.

Intrebat, in cadrul conferintei de presa, daca inca mai are sentimentul pe care il descrie ca l-a avut in campania electorala, respectiv al unor "indicii puternice privind un blat intre Traian Basescu si Victor Ponta, in ceea ce priveste aparitiile publice ale acestora", seful statului a raspuns afirmativ.

Iohannis ataca la CCR Legea incompatibilitatii primarilor. Ce spune de contrele cu Ponta

"Am acelasi sentiment, altfel nu as fi scris aceste lucruri in carte. Sunt diferite indicii pe care le-am discutat in campania electorala si care mai in detaliu se regasesc in acea carte si daca sunteti curios v-o recomand", spus presedintele.

De asemenea, Klaus Iohannis a fost intrebat in legatura cu o afirmatie facuta duminica, la B1 Tv, de catre Traian Basescu, potrivit careia actualul sef al statului ar putea fi "copilul de mingi al Germaniei".

"Este inadmisibil ca presedintele Romaniei sa vorbeasca in Germania, prin presa germana, mai mult decat vorbeste prin presa romaneasca. Nu as vrea sa ajungem la situatia in care, Germania il are oricum pe Donald Tusk ca servitor acolo, presedinte al Consiliului European, sa mai creeze si un presedinte al Romaniei, sa fie copilul de mingi al Germaniei", a spus Traian Basescu.

"Va rog sa-l intrebati pe domnul Traian Basescu ce a vrut sa spuna. Eu nu comentez aceste afirmatii. Nu comentez afirmatiile predecesorului meu", a comentat Klaus Iohannis.

Iohannis, in noua carte: Daca Ponta ar fi ajuns presedinte, personaje din spatele gratiilor ar fi fost libere acum

Presedintele Klaus Iohannis sustine, in noua sa carte, "Primul pas", ca daca Victor Ponta ar fi ajuns presedinte, "personaje cu notorietate, aflate acum in spatele gratiilor, ar fi fost libere". In plus, face comentarii pe larg despre Traian Basescu.

"Imi amintesc ca, la un moment dat, Traian Basescu a afirmat ca sunt un individ profund corupt, in timp ce PSD-ul derula, pe la diverse posturi TV, fel de fel de scenarii absurde, cu mine ca protagonist: casele pe care le detin, aberatiile despre traficul de copii, de care am tot fost acuzat, mafia retrocedarilor, pe care as fi servit-o ca primar, si cate si mai cate.

Focurile incrucisate care ma vizau si dintr-o parte, si din cealalta sunt indicii puternice pentru un blat Ponta-Basescu, dar nu am nici pana in ziua de astazi o dovada indubitabila in acest sens.

(...) Consider, la fel cum am considerat si atunci, ca abordarile lui Traian Basescu au fost fundamental gresite. El nu trebuia sa faca nimic in campanie, fiindca nu el a candidat, ci doar a vrut sa sprijine o candidata. Trebuia sa aiba decenta sa se abtina de la a face fatis campanie electorala. Intreaga abordare mi s-a parut nepotrivita", afirma in carte seful statului.

Ce scrie Iohannis in noua carte despre Ponta, Basescu si Prima Doamna

Cartea va fi lansata cu ocazia Targului International de Carte Bookfest, ce se va desfasura in Bucuresti intre 20 si 24 mai, sambata dupa-amiaza, pe 23 mai, la standul editurii Curtea Veche Publishing.

Volumul biografic, al doilea de acest fel al lui Klaus Iohannis, dupa "Pas cu pas", prezinta informatii din culisele campaniei electorale si din primele zile ale mandatului de presedinte. Cartea "Pas cu pas" a fost lansata la finalul anului trecut si vanduta in peste 130.000 de exemplare, marcand numeroase recorduri editoriale.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com