Iohannis: Declaratiile premierului despre cum s-au "targuit" numirile in Justitie sunt cinice

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 20:46 2155 citiri
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, este de parere ca declaratiile prim-ministrului Victor Ponta, privind numirile din Ministerul Public, respectiv a Laurei Codruta Kovesi si a lui Daniel Morar, sunt cinice.

"Fara a fi o superputere, Justitia este coloana vertebrala a oricarui stat de drept. De aceea, independenta Justitiei fata de politic este una dintre valorile fundamentale ale unui stat de drept. Asadar, numirea unor lideri in sistemul judiciar trebuie sa fie exclusiv motivata de capacitatile acestora si nu umbrita de suspiciunea unui troc politic.

Din aceasta perspectiva, declaratiile premierului privind modul in care s-a 'targuit' numirea unor sefi in Ministerul Public sunt de un cinism incompatibil cu respectarea valorilor statului de drept", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a vorbit despre controversata nominalizare, in 2013, a Laurei Codrutei Kovesi pentru functia de procuror-sef al DNA, sustinand ca presedintele Traian Basescu nu a fost de acord initial cu aceasta propunere.

"Traian Basescu nu a vrut-o pe Kovesi acolo initial. Dupa aceea, sigur ca a fost de acord", a declarat Ponta intr-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei in editia tiparita.

Ponta: Basescu nu a vrut-o initial pe Kovesi la DNA

Premierul a precizat ca nu se poate spune ca Traian Basescu a cedat in nominalizarea Laurei Codrutei Kovesi la DNA si a lui Tiberiu Nitu la Parchetul General, ci propunerile "au fost discutate cu presedintele".

"El il dorea pe dl. Morar neaparat la Parchetul General si nu a insistat pentru alta persoana. Asta a fost intentia dansului si am spus ca nu il voi propune niciodata. Cu dna. Kovesi a insistat la televizor. Cu mine nu", a spus Ponta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News