Iohannis: Daca vreo instanta constata ca sunt incompatibil, renunt la functia publica. Legea trebuie schimbata

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 21:27
4067 citiri
Iohannis: Daca vreo instanta constata ca sunt incompatibil, renunt la functia publica. Legea trebuie schimbata
Foto: voceatransilvaniei.ro

Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, ca in situatia in care va pierde procesul de incompatibilitate cu ANI se va retrage din functia publica pe care o detine, respectiv cea de primar al Sibiului, mentionand insa ca nu considera ca va pierde procesul aflat la ICCJ.

Iohannis a fost intrebat daca se va retrage din cursa prezidentiala si din functia de primar al Sibiului in cazul in care va pierde procesul pe care il are cu Agentia Nationala de Integritate, fiind acuzat de incompatibilitate.

"Nu consider ca voi pierde procesul, iar daca va fi situatia atunci vom discuta. Nu o sa fiu eu cel care se cramponeaza de o functie publica. Daca vreo instanta constata ca sunt incompatibil evident ca voi renunta la functia publica", a raspuns liderul PNL.

El a mentionat ca in prezent procesul sau se afla la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde asteapta primul termen de judecata.

"Speta mea cu ANI este situatia de incompatibilitate din cauza ca sunt primar, sunt si reprezentantul Sibiului in CA al Societatii de apa. In prima instanta, la Curtea de Apel Alba Iulia am primit dreptate si a fost desfiintat raportul ANI. Intre timp, ieri, am primit corespondenta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care imi cere un punct de vedere, care pe urma se va insera in dosar si probabil voi primi o comunicare care se refera la un termen la aceasta instanta, lucru care nu s-a intamplat. Sunt optimist aici", a afirmat Iohannis.

Liderul PNL a opinat ca este necesara o modificare in actuala legislatie referitoare la situatia de incompatibilitate a primarilor aflati in consiliile de administratie ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara.

"Parerea mea este ca legea trebuie modificata, fiindca este o incompatibilitate de tip public-public foarte speciala si specifica datorita constructiei asociatiilor de dezvoltare intercomunitara rezultate din negocierea din Comisia Europeana avem aceste structuri unde operatorii in special pe apa, canal sunt 100% in mana publica, actionarii fiind de regula consiliile locale, mai generic unitatile administrativ-teritoriale. Dupa parerea mea, primarul este cea mai potrivita persoana pentru a reprezenta uniunea administrativ-teritoriala si in adunarea de dezvoltare intercomunitara si in adunarea generala a actionarilor. O astfel de modificare a legislatiei as considera-o binevenita", a mai afirmat Iohannis.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. In septembrie, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis incompatibilitate, #Iohannis modificare lege ANI , #PNL