Iohannis cere demisia lui Ponta: Corlatean a fost demisionat si Melescanu a fost bagat in schema

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 13:02
3671 citiri
Iohannis cere demisia lui Ponta: Corlatean a fost demisionat si Melescanu a fost bagat in schema

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, este de parere ca fostul ministru de Externe Titus Corlatean a fost "un pion sacrificat de PSD" si cere demisia lui Victor Ponta din fruntea Executivului.

"Dati-mi voie sa imi exprim 2-3 idei. Am urmarit ieri si astazi o dramoleta legata de MAE. Ministrul Corlatean a fost demisionat si domnul Melescanu a fost bagat in schema", a declarat Klaus Iohannis, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ACL, impreuna cu presedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul.

Iohannis a vorbit despre declaratiile facute marti dimineata de Teodor Melescanu, dupa intalnirea cu reprezentantii Biroului Central Electoral. Noul sef al diplomatiei romane a dat de inteles ca nu vor fi infiintate noi sectii de votare in diaspora decat daca se da "o derogare".

"Am aflat astazi de la ministrul de Externe ca nu se poate face nimic pentru romanii din diaspora. Domnul Ponta trebuia sa demisioneze. A sacrificat un pion. Ii cer domnului Victor Ponta sa demisioneze macar acum, in al 12-lea ceas.

Daca ar demisiona, ar avea posibilitatea si timpul sa organizam o dezbatere pe o platforma neutra. Ii solicit si astazi sa vina si sa organizam pe o platforma neutra, o dezbatere asteptata de toti romanii. Banuiesc ca nu are timp sa vina sa discutam despre o dezbatere, fiind ocupat cu nenumaratele sale sarcini in calitate de prim-ministru", a conchis Klaus Iohannis.

Joseph Daul: Justitia si statul de drept, respectate cu Iohannis

La randul sau, presedintele Partidului Popular European (PPE) si-a reafirmat, in conferinta de presa, sprijinul pentru primarul Sibiului in cursa pentru Cotroceni.

"Ma aflu la Bucuresti pentru a-l sustine pe Klaus Iohannis in cursa pentru Cotroceni", a mentionat Daul, adaugand ca "statul de drept si justitia, valori fundamentale intr-o democratie, vor fi respectate cu Iohannis".

Potrivit oficialului european, un plus al candidatului ACL il reprezinta perioada in care s-a aflat in functia de primar al Sibiului: "Atunci cand esti primarul unei localitati, esti foarte aproape de cetatenii tai, iei dimineata o hotarare, seara o si executi, stii ce se intampla la nivelul fiecarei familii din comunitatea respectiva, aceasta este cea mai buna experienta pe care o poate avea un candidat".

De asemenea, Daul a vorbit si despre votul din diaspora din primul tur al alegerilor prezidentiale si despre demisia lui Titus Corlatean de la sefia MAE.

"Numarul de mesaje pe care le-am primit dupa primul tur al alegerilor a fost impresionant, oamenii care vor sa isi indeplineasca sarcinile si nu pot ridica o problema. In toate tarile UE am spus ca aceste probleme trebuie rezolvate pentru turul doi, nu stiu daca s-a rezolvat odata cu demisia ministrului Corlatean, vom analiza acest lucru. Sper si imi doresc ca toti romanii sa poata sa isi exprime votul duminica", a conchis Daul.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Iohannis candidat demisie Ponta, #Iohannis candidat prezidentiale, #Iohannis Joseph Daul , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014