Iohannis: Cazul Borbely, sfidarea justitiei in Parlament

Duminica, 15 Martie 2015, ora 19:21
7077 citiri
Iohannis: Cazul Borbely, sfidarea justitiei in Parlament
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis afirma ca faptele de coruptie de care se pot face vinovati demnitarii compromit clasa politica si cridibilitatea institutiilor statului in ochii cetatenilor.

Totodata, seful statului spune ca a asistat recent la sfidarea justitiei in Parlament, in cazul Borbely.

Parlamentul il scapa a doua oara pe Borbely - Deputatul isi pastreaza imunitatea

"Traficul de influenta, deturnarea banilor publici, evaziunea fiscala si alte forme de coruptie de care se pot face vinovati demnitarii nu compromit numai persoanele in cauza, ci si clasa politica in general si credibilitatea institutiilor statului in ochii cetatenilor. Am asistat recent la sfidarea justitiei in Parlament in cazul Borbely. Acum, un membru al Guvernului intarzie sa-si prezinte demisia de onoare, acuzat fiind de trafic de influenta", scrie pe pagina de Facebook Klaus Iohannis.

Laszlo Borbely, scapat de colegi - deputat: Blat rusinos cu PSD si PNL, nu mai are nevoie sa fuga in Ungaria

Mesajul lui Klaus Iohannis se incheie cu mentiunea ca nimeni nu este mai presus de lege.

"Mesajul meu este unul singur: nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dubla responsabilitate, sa-si respecte alegatorii si sa intareasca, prin cinste si corectitudine, institutiile statului", conchide seful statului.

Laszlo Borbely si-a pastrat imunitatea, dupa ce Camera Deputatilor nu a incuviintat, miercuri, cererea procurorilor, astfel incat DNA sa poata incepe urmarirea penala impotriva fostului ministru al Mediului, intr-un dosar redeschis la inceputul acestui an. Este pentru a doua oara cand parlamentarii refuza sa-i ridice imunitatea parlamentarului.

Laszlo Borbely, scapat din nou de colegi - Opozitia se revolta: O rusine!

Impotriva solicitarii DNA au votat 154 de deputati, in timp ce pentru cererea DNA s-au pronuntat doar 125 de deputati, in conditiile in care era nevoie de 147 de voturi pentru ridicarea imunitatii.

Laszlo Borbely, care este acuzat de trafic de influenta, le-a cerut miercuri, in plen, colegilor din Camera Deputatilor, sa voteze impotriva incuviintarii inceperii urmaririi penale impotriva sa, dupa cum au cerut procurorii DNA.

Fostul ministru al Mediului a sustinut ca nu exista probe noi in aceasta speta, in afara unui simplu denunt, pe care procurorii anticoruptie nici macar nu l-ar fi verificat.

I.O.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Klaus Iohannis Laszlo Borbely, #Klaus Iohannis coruptie demnitari, #Laszlo Borbely imunitate , #presedinte