Iohannis, castigator cu peste 90 la suta in tari unde votul s-a incheiat

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 18:00
36376 citiri
Iohannis, castigator cu peste 90 la suta in tari unde votul s-a incheiat
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a castigat deja alegerile in cateva dintre tarile in care s-a incheiat procesul de vot in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, respectiv Australia, Noua Zeelanda si in Extremul Orient.

"O noua victorie, de data aceasta in Japonia! Le multumesc romanilor de acolo pentru increderea si votul lor!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis, la ora 17.25, care ulterior a salutat si victoriile obtinute in Thailanda, Malaezia si Singapore.

In plus, el spus ca a castigat si alegerile din India: "Am castigat si in India! Va multumesc!".

Diaspora voteaza - LIVE

Acesta a salutat anterior si victoriile din China si Coreea de Sud: "Le multumesc romanilor din China pentru o noua victorie covarsitoare! (...) Am castigat si in Coreea de Sud cu un procent urias! Va multumesc din inima!".

"Am castigat si in Australia cu un procent covarsitor de 94%! Va multumesc din suflet!", anuntase anterior Iohannis pe Facebook.

De asemenea, atat presedintele PNL, cat si purtatorul de cuvant al partidului, deputatul Alina Gorghiu, salutasera anterior victoria candidatului ACL cu acelasi procent, si in Noua Zeelanda.

"Le multumesc romanilor din Noua Zeelanda pentru victoria zdrobitoare! Le multumesc pentru increderea si pentru votul lor! Sunt impresionat de numarul de trei ori mai mare al oamenilor prezenti la vot acolo fata de primul tur! Impreuna, astazi luptam pentru Romania noastra! Astazi, castigam!", a scris Klaus Iohannis.

Azi alegem presedintele - LIVE

La randul sau, Alina Gorghiu a adaugat ca peste 90% dintre romanii care au votat in Noua Zeelanda au optat pentru Klaus Iohannis si ca acesta ar fi motivul pentru care romanii din diaspora sunt impiedicati sa voteze.

"Noua Zeelanda, votul s-a incheiat. Klaus Iohannis obtine 94 % din totalul voturilor valabil exprimate de catre alegatorii romani, adica 309 voturi din 330. In turul 1 au votat 135 de romani. Iohannis a luat 66 de voturi, Ponta 7", a anuntat pe Facebook Alin Baciu, primul care a semnalat victoria candidatului ACL in aceasta tara.

Nu in ultimul rand urnele s-au inchis in Malaezia, in urma numaratorii voturilor Iohannis iesind castigator cu 92%. Au fost 93 de voturi in total - un vot anulat, 6 Ponta, iar restul pentru Klaus Iohannis, potrivit unei surse Ziare.com din diaspora.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis castigator diaspora, #Iohannis voturi diaspora, #Iohannis voturi Asia, #Iohannis castigator Asia , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014