Iohannis castiga definitiv in Justitie: Generalul Ciuca a fost deja repus in fruntea Armatei

Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 15:11
11828 citiri
Iohannis castiga definitiv in Justitie: Generalul Ciuca a fost deja repus in fruntea Armatei
Foto: Arhiva Ziare.com

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul presedintelui Klaus Iohannis si a respins definitiv cererea Ministerului Apararii Nationale de suspendare a decretului prin care a fost prelungit mandatul sefului Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca.

Initial, pe 31 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea MApN si a suspendat decretul semnat de Iohannis. Presedintele a facut recurs la instanta suprema si a castigat in final procesul cu Ministerul Apararii.

"Admite recursul declarat de recurentele - parate Administratia Prezidentiala in nume propriu si in calitate de reprezentanta a presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, impotriva sentintei nr. 16 din data de 31 ianuarie 2019 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal. Caseaza in parte sentinta atacata si rejudecand admite exceptia inadmisibilitatii si respinge cererea de suspendare a decretului nr. 1331/28.12.2018 ca inadmisibila. Definitiva", se arata in decizia instantei supreme.

MApN a deschis un al doilea proces la Curtea de Apel Bucuresti impotriva lui Iohannis, in care solicita anularea decretului respectiv, insa instanta i-a dat dreptate tot presedintelui.

Pe 28 decembrie 2018, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a semnat decretul prin care ii prelungeste mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea SMAp. Tot atunci, Iohannis preciza ca nu a fost aprobata propunerea facuta de ministrul Apararii, Gabriel Les, privind numirea generalului Dumitru Scarlat la sefia Statului Major al Apararii.

Ulterior, Ministerul Apararii a depus o plangere prealabila la Administratia Prezidentiala prin care solicita revocarea decretului din 28 decembrie 2018.

In data de 9 ianuarie, ministrul Apararii, Gabriel Les, sustinea ca decretul privind prelungirea mandatului lui Nicolae Ciuca "s-a facut ilegal", adaugand ca "instanta este cea care va stabili" care este situatia de drept.

Pe 14 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a calificat drept un demers "inoportun" si "riscant" contestarea in contencios a decretului privind prelungirea mandatului generalului Ciuca. Presedintele sublinia ca "pur si simplu" propunerea ministrului Apararii a fost "nelegala".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#proces Iohannis sef Armata, #Nicolae Ciuca sef Armata , #stiri Klaus Iohannis