Iohannis: Acuzatiile aduse lui Traian Basescu sunt de-a dreptul stupefiante

Joi, 19 Iunie 2014, ora 18:20
5482 citiri
Iohannis: Acuzatiile aduse lui Traian Basescu sunt de-a dreptul stupefiante
Foto: Arhiva

Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, la Buzau, ca acuzatiile aduse miercuri seara presedintelui Traian Basescu cu privire la scandalul de santaj in care este implicat fratele sau, Mircea Basescu, sunt de o gravitate extraordinara.

"Acuzatiile care implica numele lui Traian Basescu sunt de-a dreptul stupefiante. Personal, sunt de parere ca aceste acuzatii sunt de o gravitate extraordinara, sunt acuzatii care merg in zona sigurantei statului", a spus Iohannis, inaintea unei reuniuni regionale a PNL.

El considera ca este obligatoriu ca institutiile abilitate sa cerceteze de urgenta daca acuzatiile sunt sau nu adevarate.

"Aceste lucruri nu sunt simple afirmatii electorale, ci sunt chestiuni de interes de stat si opinia publica are dreptul sa afle ce este acolo. De aceea, institutiile statului sunt obligate sa trateze aceasta chestiune cu maxima urgenta, cu maxima seriozitate", a precizat Iohannis.

Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca nu a avut o discutie cu fratele sau, Mircea Basescu, cu privire la sprijinirea lui Anghel Sandu in ce priveste procesele acestuia.

"As vrea sa va precizez ca niciodata nu am avut cu fratele meu, Mircea Basescu, vreo discutie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel in procesele pe care le avea", a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

El a facut apel la orice politist, procuror si judecator care a fost implicat in cazul condamnarii lui Anghel Sandu sa faca public daca a existat vreo interventie a sa "pe aceasta scara a justitiei si a deciziei justitiei".

Mircea Basescu: Si eu imi reprosez anturajul

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a formulat o plangere penala impotriva lui Mircea Basescu pentru trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare in legatura cu dosarul in care el este acuzat de santaj.

Avocatul acestuia, Pavel Abraham, a depus pe 13 iunie noi probe la dosar, audio si video, care l-ar incrimina pe Mircea Basescu, acesta fiind acuzat de familia interlopului ca ar fi primit sute de mii de euro ca sa intervina pentru eliberarea din arest a lui Bercea Mondial.

Fiica si ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetati de procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta dupa ce, la sfarsitul lunii mai, au fost prinsi in flagrant in timp ce-l santajau pe Mircea Basescu, amenintandu-l cu darea in vileag a unor pretinse fapte de coruptie daca nu le va da suma de 280.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Klaus Iohannis Basescu Bercea Mondialu, #Klaus Iohannis Mircea Basescu, #Klaus Iohannis Basescu dosar frate , #PNL