Iohannis a vorbit cu Antonescu. Ce spune despre o coabitare cu Ponta

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 07:44
4968 citiri
Iohannis a vorbit cu Antonescu. Ce spune despre o coabitare cu Ponta

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat duminica seara, ca, in cazul in care va castiga alegerile, nu va avea o coabitare cu premierul Victor Ponta, ci "o colaborare institutionala".

Iohannis a explicat ca prefera sa evite termenul de coabitare deoarece in ultima vreme acesta a capatat un sens peiorativ. 'Nu, coabitare nu vom avea, vom avea, eventual, colaborare institutionala. Evit termenul coabitare. Daca luam DEX-ul, coabitare inseamna un presedinte si un prim-ministru de proveniente doctrinare diferite care coexista. Dar la noi, notiunea de coabitare este folosita usor peiorativ datorita acelui pact de coabitare intre presedinte si prim-ministru, pact care nici pana acum nu stim de ce s-a incheiat. Acel pact de coabitare nu a fost explicat, din acest motiv nu vreau sa folosesc coabitare, prefer colaborare institutionala', a spus Iohannis.

In ceea ce priveste modul de rezolvare al diferendelor cu primul ministru, candidatul ACL a subliniat ca in niciun caz nu se va certa cu acesta la televizor atunci cand nu vor fi de acord intr-o anumita problema. Iohannis a spus ca, dupa alegeri, in Parlament va ramane o majoritate controlata de PSD, respectiv un guvern controlat de social-democrati si a precizat ca va colabora cu acest guvern.

Iohannis, intrebat daca el nu ar fi dat pomeni electorale in locul lui Ponta: Ba da, dar sa va spun cum

"Va exista un guvern controlat de PSD si eu voi colabora cu el institutional, corect. Asta insemnand ca, in ideea in care trebuie rezolvata o problema, se va rezolva. In niciun caz nu o sa ma vedeti pe mine mergand la televizor sa ma cert cu prim-ministrul. Daca exista divergente, si ele vor exista, atunci acele lucruri se discuta pana se gaseste o solutie care sigur poate fi negociata intr-un fel sau altul, dar nu trebuie sa se ajunga la certuri la televizor", a afirmat Iohannis.

Pe de alta parte, actualul lider al PNL a spus ca discutat chiar in urma cu doua zile cu fostul presedinte al liberalilor, Crin Antonescu. Intrebat in ce a constat discutia cu Crin Antonescu, Iohannis a precizat ca a fost vorba despre "amabilitati".

"Da, am avut un schimb de mesaje, chiar acum doua sau trei zile. Amabilitati am schimbat. Amabilitati asa la nivel general", a declarat Iohannis, raspunzand unei intrebari din partea moderatorului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis coabitare Ponta, #alegeri prezidentiale Klaus Iohannis, #Klaus Iohannis candidat alegeri , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014