Iohannis a decorat un urmarit penal in dosarul referendumului (Video)

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 16:14
7034 citiri
Iohannis a decorat un urmarit penal in dosarul referendumului (Video)
Foto: Ziarul Unirea

Chestorul Ioan Nicolae Cabulea, care a fost urmarit penal in dosarul listelor electorale de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, a fost decorat vineri de presedintele Klaus Iohannis.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a acordat Ordinul 'Barbatie si Credinta' in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, domnului chestor principal de politie Cabulea Ioan-Nicolae", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Decorarea a fost facuta la propunerea viceprim-ministrului pentru Securitate Nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Iohannis il decoreaza pe unul dintre responsabilii pentru tragedia din Apuseni

In august 2012, Ioan Nicolae Cabulea a fost pus sub urmarire penala in dosarul referendumului, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Anchetatorii spuneau la acea vreme ca "Ioan Cabulea, la data de 1 august 2012, a dispus lui Manoloiu Constantin - chestor de politie si director al Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (invinuit in acest dosar - n.red.) - sa intocmeasca un act oficial, conform caruia MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente".

O zi mai tarziu, la 2 august 2012, Cabulea a semnat o adresa oficiala catre Curtea Constitutionala a Romaniei, prin care a transmis inscrisul anterior mentionat, care a fost intocmit din dispozitia sa, prin incalcarea legislatiei in materie. Procurorii au spus ca faptele lui Cabulea sunt evidente.

Potrivit unor surse din Parchetul General, citate de Hotnews, dosarul chestorului Cabulea ar fi fost clasat de procurori in urma cu scurt timp.

Tot vineri, presedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe generalul Ion Burlui, cel care si-a dat demisia de la sefia Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), dupa ce a fost acuzat ca nu a intervenit in timp util cand s-a produs tragedia din Muntii Apuseni, in care pilotul Adrian Iovan si studenta la Medicina Aura Ion au murit.

I.O.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Ioan Nicolae Cabulea decorat, #Klaus Iohannis decorat urmarit penal , #presedinte
Comentarii
Poza Karenina
Karenina
rank 5
Sa intelegem ca dl. prezident decoreaza penali?
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
O decorare dubioasa! Iohannis incepe sa faca greseli diplomatice