Euronews, despre Iohannis: Noul lider al Romaniei vrea mai putin spectacol si mai multe solutii reale

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 22:54
11124 citiri
Euronews, despre Iohannis: Noul lider al Romaniei vrea mai putin spectacol si mai multe solutii reale
Foto: Euronews

Noul lider al Romaniei, Klaus Iohannis, vrea mai putin spectacol si mai multe solutii reale, titreaza intr-un articol postat pe site-ul uneia dintre cele mai prestigioase televiziuni din strainatate.

Cel de-al patrulea presedinte ales al Romaniei, Klaus Iohannis, este un caracter neobisnuit in peisajul sau politic, incepe articolul Euronews, in care primarul Sibiului este prezentat drept liderul PNL in fostul stat comunist, la 25 de ani de la sfarsitul sangeros al dictatorului Ceausescu.

Cand acel sfarsit a venit, Iohannis avea 30 de ani. Ar fi putut pleca, este membru al minoritatii etnice germane a Romaniei - sasii, care au ajuns in Transilvania in Evul Mediu. A ales insa sa ramana, o decizie luata impreuna cu sotia sa. Parintii sai si mii de alti membrii ai minoritatii lor au plecat in Germania, continua sursa citata.

Euronews, despre sotia lui Iohannis: Inapoi la scoala, pentru noua Prima Doamna a Romaniei

Si-a construit reputatia in ce priveste administratia ca primar in trei randuri al orasului medieval Sibiu, care a devenit o destinatie turistica, fiind desemnat capitala europeana a culturii in anul 2007.

The Economist, despre alegerile prezidentiale: Surpriza transilvaneana

In varsta de 55 de ani, Iohannis a predat fizica. Mandrindu-se ca face o treaba buna, este cu toate acestea confruntat cu problemele privind incompatibilitatea, iar pronuntarea unei decizii in aceasta privinta l-ar putea face ineligibil pentru functia de sef al statului, mai arata Euronews.

Sursa citata aminteste de faptul ca, in anul 2009, a fost candidat la functia de prim-ministru, propus de grupurile de opozitie parlamentare din acel moment. Insa presedintele pe care urmeaza sa-l inlocuiasca, Traian Basescu, a numit pe altcineva.

Presa externa, despre prezidentiale: Conservatorul Iohannis, rezultat soc la alegerile din Romania (Video)

Victoria lui Iohannis inunda presa germana: Sa fii corect a devenit dintr-odata ceva cool in Romania

Calm si temperat, Iohannis a propus o presedintie fara scandaluri sau dezordine care ar putea descuraja investitiile in Romania.

Presedintele ales al Romaniei vorbeste fluent limbile germana si engleza, acest lucru fiind un avantaj considerabil in rolul sau in politica externa, mai scrie Euronews, care subliniaza si ca seful statului din Romania numeste nu doar prim-ministrul, ci si judecatorii si procurorii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Klaus Iohannis presedinte Romania, #Euronews Klaus Iohannis, #Iohannis presa externa, #Iohannis presedinte ales , #presedinte