Doi păpușari și o marionetă

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Joi, 28 Octombrie 2021, ora 11:24
4532 citiri

Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar dori s-o impună celorlalte partide este aceea a unui guvern minoritar PNL-UDMR.

Variantă la fel de improbabilă ca și existența teroriștilor din decembrie sau a celor 15.000 de specialiști ai CDR. Prin urmare, e doar o pierdere de timp. Dar Florin Cîțu nu se grăbește, pentru că domnia sa nu-și face probleme nici pentru venirea iernii și nici pentru scumpirile absurde care vor urma la gaz, electricitate, carburanți și, pe cale de consecință, la toate celelalte produse de larg consum, inclusiv la cele de strictă necesitate. De când a fost introdus în politica mare, dânsul nu știe nici măcar care este prețul unei pâini sau al unui litru de benzină. Și nici nu-l interesează, pentru că îi vin toate pe tavă, gratis (sau aproape gratis), fără a trebui să facă vreun efort pentru a le obține și nici nu are grija zilei de mâine.

Pe de altă parte, nici domnul Klaus Iohannis, președintele României, nu pare să fie foarte afectat de toate aceste lucruri. E drept, în ultimele zile, dânsul privește cu atenție și îngrijorare cum groparii au trecut de la lopată la excavator, dar de la distanță, din Egipt. Pentru că domnul Iohannis este extrem de preocupat de crizele politice din Orientul Apropiat și Mijlociu și, în general, de crizele de pe întreaga planetă, dânsul fiind cunoscut ca un mare luptător pentru pace în lume, deși acest lucru le va lasă fără un scop în viață pe gingașele concurente de la concursurile de Miss Univers. Dar, imediat ce va rezolva toate crizele din acea zonă tulbure, sunt sigur că domnia sa își va găsi timp, între o partidă de golf și una de ski, să se aplece, cu seriozitatea binecunoscută, și asupra crizei din România. Bine, criza din România nu poate fi rezolvată la fel de ușor ca cele din Orient, pentru că nu-i ușor să recunoască faptul că este mănat de orgoliu și de interese personale, în detrimentul intereselor României. Așa că acesta criză probabil va mai dura un timp. Cam până când domnul Iohannis va sesiza că procentele din sondaje se apropie vertiginos de cele ale pupilului său, Florin Cîțu.

Cât despre domnul Ciucă, nu pot spune decât că, după părerea mea, dânsul nu înțelege absolut nimic din politică și, în General, nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă în jurul său. Altfel, de ce ar fi acceptat să devină o marionetă condusă de doi păpușari netalentați și iresponsabili? Practic, dânsul e ca un copil cu două moașe și, foarte probabil, va avea aceeași soartă.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Klaus Iohannis, #Florin Ci u, #PNL, #UDMR , #PNL