Dezbaterea Ponta-Iohannis : Candidatii, amenintati ca li se taie microfoanele

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 21:48
4077 citiri
Dezbaterea Ponta-Iohannis : Candidatii, amenintati ca li se taie microfoanele
Foto: B1 TV

Cea de-a doua dezbatere dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis a fost tensionata si plina de atacuri. Cei doi fiind atat de vehementi in atacuri, incat moderatorul Madalina Puscalau a fost nevoit sa ii ameninte ca li se vor taia microfoanele.

In momentul in care au ajuns sa discute despre retrocedari, situatia a degenerat intre cei doi candidati prezenti la B1 TV.

"Mi se pare revoltator ca daca acum cativa ani politicienii corupti se ocupau de retrocedari, avem un foarte mare scandal in care este cercetat un coleg al lui Ponta, Hrebenciuc, in care a fost citat si un foarte apropiat politician al Ponta - Ilie Sarbu. Acesti domni au pregatit retrocedarea ilegala a zeci de mii de hectare de padure", a spus Klaus Iohannis.

Ponta a explicat ca se astepta ca primarul Sibiului sa vorbeasca despre acest lucru si a continuat si el cu o acuzatie.

A doua dezbatere Ponta-Iohannis: Faza pe documente - De ce vor sa conduca Romania

"Catre Formul Democrat ati retrocedat Complexul Muzeal 'Astra'. Nu cred ca veti fi presedinte. Din 1.976 de cereri de retrocedare, ati rezolvat 164", a spus Ponta.

In acel moment, Iohannis s-a enervat vizibil: "Este un atac la reputatia mea de primar. Acele retrocedari au fost facute, deoarece acele institutii aveau dreptul sa le primeasca", a sustinut edilul din Sibiu.

Acesta a precizat, dorind sa il informeze pe Ponta, ca autoritatea care se ocupa de retrocedari este in subordinea prim-ministrului.

Dezbatere Ponta-Iohannis: Candidatii si-au ascutit armele - plagiat vs. incompatibilitate

Atunci cei doi candidati au inceput sa se certe si in ciuda faptului ca moderatorul le explica ca programul dezbaterii nu presupune o astfel de discutie, cei doi nu au incetat.

"Domnilor, ajungem la microfoane taiate", a spus raspicat Madalina Puscalau si a trecut la urmatoarea intrebare.

Un alt moment tensionat a fost cel in care Iohannis l-a rugat pe Ponta sa explice de ce a semnat acordul cu Traian Basescu, insa premierul nu mai avea timp alocat pentru raspuns. Moderatorul a spus ca primarul Sibiului mai are cateva secunde si ca ar putea sa i le cedeze contracandidatului sau, insa acesta a fost vehement si a spus: "Nu le dau". Pana la urma, edilul Sibiului a spus ca ii ofera secundele premierului pentru a raspunde.

Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au intalnit, miercuri seara, la B1 TV pentru cea de-a doua dezbatere pentru alegerile prezidentiale, care vor avea loc duminica. Pe 16 noiembrie romanii sunt asteptati la urne pentru a-si alege presedintele pentru urmatorii cinci ani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Iohannis microfon dezbatere Ponta, #Ponta alegeri prezidentiale 2014, #Iohannis Candidat Alegeri Prezidentiale 2014 , #Victor Ponta