De ce a promulgat Klaus Iohannis legea recursului compensatoriu fara obiectii, desi se stia ce efecte dramatice va avea

Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 21:54 7775 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca a promulgat fara obiectii controversata lege a recursului compensatoriu din cauza ca, in urma unor informatii comunicate de CCR, retrimiterea in Parlament ar fi fost caduca.

"Este o situatie un pic mai speciala cu aceasta lege. Ea a ajuns la CCR, a fost verificata si gasita constitutionala, insa CCR a facut un lucru pe care in alte situatii nu l-a facut si anume s-a exprimat prin decizie inclusiv pe oportunitate. E o abordare neuzuala, care practic facea caduca retrimiterea in Parlament care nu mai avea marja de manevra.

Este explicatia pentru care dupa discutii tehnice cu specilalistii din Administratia Prezidentiala am ajuns la concluzia ca - si daca nu ne convine situatia - alta solutie pe Constitutie nu e, drept pentru care am promulgat legea", a spus Iohannis.

Seful statului sustine ca aceasta lege trebuie reluata si trebuie corectate erorile pe care le contine.

"Cu majoritatea care a fost atunci nu s-a putut", a adaugat Iohannis.

Declaratia a fost facuta in urma unei intrebari adresate in cadrul dezbaterii de marti seara, organizata in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" de PNL si Klaus Iohannis, care candideaza pentru un nou mandat de presedinte al Romaniei.

La dezbatere au participat 9 jurnalisti, politologi si formatori de opinie: Ramona Avramescu (TVR), Clarice Dinu (HotNews.ro), Moise Guran (Europa FM), Ion M. Ionita (Adevarul), Cristian Leonte (Pro Tv), Silviu Manastire (B1 Tv), Cristian Pirvulescu (SNSPA/Pro Democratia), Cristina Sincai (Romania Tv) si Radu Tudor (Antena3).

Vedeti aici toate declaratiile facute de Klaus Iohannis, in cadrul dezbaterii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News