De ce a cerut candidatul Iohannis o dezbatere cu Ponta si nu vrea cu Dancila

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 20:32
4301 citiri
De ce a cerut candidatul Iohannis o dezbatere cu Ponta si nu vrea cu Dancila
Foto: Arhiva Guvernul Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, intr-o conferinta de presa, despre mesajul din 2014, referitor la o dezbatere cu contracandidatul sau de atunci Victor Ponta si la faptul ca acum nu accepta o dezbatere, ca diferenta este destul de mare si ca, in comparatie cu Viorica Dancila, Victor Ponta a fost chiar un politician rezonabil.

"Diferenta este destul de mare. Nu l-am acuzat atunci pe Victor Ponta de comportament antidemcoratic si pot sa spun ca, in comparatie cu doamna Dancila, Victor Ponta a fost chiar un politician rezonabil. Deci din punctul asta de vedere, greu de comparat. In ceea ce priveste aroganta domnului Ponta, el si-a trimis oamenii de campanie peste ai mei. Si a venit cu niste pretentii nenegociabile. Ne-a spus: facem patru dezbateri, vorbim despre asta si asta. Am acceptat doua dezbateri, care nu m-au ajutat. Nici pe el nu l-au ajutat. Sunt totusi lucruri diferite. PSD s-a schimbat mult in rau de atunci si cred ca eu nu m-am schimbat mult in rau, poate chiar un pic in bine", a declarat presedintele, raspunzand unei intrebari.

In contextul refuzului lui Iohannis de a participa la o dezbatere cu Viorica Dancila, pe Facebook a fost distribuita intens, inclusiv de catre Dancila, o postare a sa din campania prezidentiala din 2014 in care vorbea despre o dezbatere cu contracandidatul sau de atunci, Victor Ponta.

"Constat ca domnul Victor Ponta isi mentine aceeasi atitudine aroganta cu care ne-a obisnuit si in ceea ce priveste organizarea unei dezbateri electorale atat de necesare si asteptate de catre toti romanii interesati sa afle proiectele celor doi candidati ramasi in cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile si conditiile in care ar urma sa se desfasoare o astfel de dezbatere electorala. Temele se stabilesc in mod firesc prin negociere de catre echipele de campanie ale ambilor candidati intrati in turul doi si nu se transmit prin fax de catre un candidat care a stabilit deja ordinea si continutul intrebarilor.

Solicit in mod public candidatului Victor Ponta sa renunte de urgenta la asemenea tertipuri si sa aiba curajul sa isi asume o confruntare de idei corecta, in care niciunul dintre noi nu porneste cu un avantaj ilegitim. Ii cer premierului sa mandateze echipa sa de campanie sa poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cat mai rapid conditiile de desfasurare a unei dezbateri reale, din care electoratul sa poata intelege care este viziunea fiecarui candidat pentru viitorul Romaniei", scria Iohannis pe Facebook, in 2014.

Viorica Dancila a comentat: "Cum e cu 'atitudinea aroganta', domnule Iohannis? Ne mai explicati o data cum e cu 'dezbaterea electorala atat de necesara si asteptata de toti romanii'"?

Klaus Iohannis a oferit aceste raspunsuri in cadrul unei conferinte de presa sustinuta, miercuri seara, la sediul PNL. Pe parcursul a circa o ora si jumatate, Klaus Iohannis a raspuns la toate intrebarile puse de jurnalisti.

Puteti citi aici intrebarile primite si raspunsurile date de presedintele Klaus Iohannis.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Iohannis dezbatere Ponta Dancila , #candidat prezidentiale 2019
Comentarii
Poza PresulKlaun
PresulKlaun
rank 1
In 2014, Ponta l-a bagat sub masa pe sasul cel mut.Noroc cu diaspora