Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Consultarile lui Iohannis cu partidele politice nu vor avea loc imediat. Ce face seful statului joi UPDATE

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 20:14
12949 citiri
Consultarile lui Iohannis cu partidele politice nu vor avea loc imediat. Ce face seful statului joi UPDATE
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat miercuri, intr-o declaratie de presa in care le-a dat dreptate zecilor de mii de oameni care au iesit in strada, ca este posibil ca joi sau vineri sa se consulte cu partidele pentru formarea unui noi Guvern.

"Astept ca premierul sa imi inainteze demisia guvernului si imediat dupa aceea voi convoca consultari cu partidele. In varianta optimala, ele vor avea loc maine, cel tarziu poimaine", a anuntat Iohannis.

Demisia lui Ponta, pe masa lui Iohannis. Cine va fi premier interimar?

Se pare insa ca seful statului se va intalni cu partidele politice vineri, pentru ca programul sau de joi, postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, nu include consultarile.

Astfel, Iohannis va participa joi, la Palatul Cotroceni, la doua ceremonii de decorare.

Iohannis, prima reactie dupa demisia lui Ponta: Schimbarea Guvernului nu e de ajuns. Urmeaza prima runda de consultari

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 5 noiembrie a.c., urmatorul program: ora 12.00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii - ceremonie de decorare a unor institutii culturale si uniuni de creatie; ora 16.00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii - ceremonie de decorare a Colegiului Juridic franco-roman de studii europene", se arata in programul lui Klaus Iohannis site-ul presedintiei.

Ponta si-a dat demisia: Il propune pe Dusa interimar (Video)

Victor Ponta a demisionat miercuri din fruntea Guvernului, dupa protestele masive care au avut loc in toata tara, marti seara, in urma tragediei de la clubul Colectiv.

Presedintele Klaus Iohannis a primit demisia premierului, insa pana la ora transmiterii acestei stiri seful statului nu a semnat-o.

Dupa ce o va semna, presedintele va urma sa anunte pe cine alege sa conduca interimar Guvernul. Ponta l-a propus pe Mircea Dusa, insa seful statului este cel care are ultimul cuvant.

UPDATE 20:30 - Administratia Prezidentiala a transmis un comunicat in care anunta ca presedintele Klaus Iohannis a trimis, miercuri seara, o scrisoare presedintilor partidelor parlamentare, pe care ii invita, joi si vineri, la consultari pentru desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru.

I.O.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta demisie, #premier interimar, #Klaus Iohannis consultari partide , #presedinte