Florin Citu si Ludovic Orban, fata in fata in biroul lui Iohannis. Presedintele a convocat liderii coalitiei pentru a discuta despre "Romania Educata"

Luni, 05 Iulie 2021, ora 11:382794 citiri
Florin Citu si Ludovic Orban, fata in fata in biroul lui Iohannis. Presedintele a convocat liderii coalitiei pentru a discuta despre "Romania Educata"
Klaus Iohannis cheama liderii coalitiei pentru a discuta despre educatie FOTO presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis a convocat luni, 5 iulie, o intalnire cu liderii coalitiei de guvernare pentru a discuta despre proiectul "Romania Educata". La intalnire vor participa toti presedintii partidelor de la guvernare, dar si oficiali din Guvern.

Astfel, la sedinta care va avea loc la Palatul Cotroceni, de la ora 17.00, vor participa Ludovic Orban, presedintele Camerei Deputatilor, presedinte PNL; Dan Barna, viceprim-ministru, co-presedinte Alianta USR-PLUS; Dacian Ciolos, europarlamentar, co-presedinte Alianta USR-PLUS; Hunor Kelemen, viceprim-ministru, presedinte UDMR; Varujan Pambuccian, deputat, liderul Grupului parlamentar al minoritatilor nationale; Florin Citu, prim-ministrul Romaniei; Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Maine, seful Statului urmeaza sa se intalneasca cu conducerea Parlamentului si cu membri ai comisiilor de invatamant din cele doua Camere, iar miercuri - cu parteneri de dialog social din zona educatiei si cu reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale implicate in proiectul "Romania Educata".

Presedintele va prezenta principalele zone de reforma si linii de actiune ale proiectului "Romania Educata", in vederea realizarii unui consens social si politic, care sa garanteze implementarea sa si asumarea transpartinica, a mai transmis Administratiei Prezidentiala.