Ce spune Iohannis despre audierea sotiei sale la Parchetul General

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 15:46
7390 citiri
Ce spune Iohannis despre audierea sotiei sale la Parchetul General
Foto: Arhiva Facebook/Carmen Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a evitat sa spuna joi daca sotia sa, Carmen, se va prezenta la audierile de la Parchetul General in dosarul deschis ca urmare a plangerii referitoare la casele familiei din Sibiu, apreciind ca "nu exista temei pentru astfel de discutii".

"Nu exista deocamdata temei pentru astfel de discutii", a declarat presedintele Klaus Iohannis, chestionat in privinta prezentei sotiei sale la audierile de la Parchetul General, in dosarul deschis ca urmare a plangerii depuse de Lumea Justitiei referitor la casele familiei din Sibiu.

Carmen Iohannis a transmis procurorilor de la Parchetul General ca nu se poate prezenta la audierea programata pe 15 noiembrie, prin intermediul unui fax, conform unor surse judiciare. Potrivit acelorasi surse, Carmen Iohannis nu a precizat o data la care se poate prezenta pentru a fi audiata de procurori.

Carmen Iohannis a fost citata pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General.

Presedintele tarii a anuntat ca sotia sa nu se va prezenta la Parchet, pentru ca se vor afla intr-o vizita oficiala la Londra.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) ca urmare a unei plangeri depuse Lumea Justitiei impotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucsa, si a sotilor Carmen si Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusa in legatura cu manoperele prin care cuplul prezidential a intrat, incepand cu 1999, in posesia a doua imobile in centrul Sibiului. Imobilele apartineau statului roman si erau administrate de Primaria Sibiului, care a fost condusa in perioada iulie 2000 - noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

In sesizare se arata ca, de pe urma exploatarii unui imobil, sotii Iohannis au obtinut 320.000 euro, pana cand instantele brasovene le-au anulat atat actul de vanzare-cumparare declarandu-i cumparatori care nu pot invoca buna-credinta, precum si actele de mostenire care au stat la baza preluarii imobilului din patrimoniul statului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Klaus Iohannis audiere Carmen Iohannis, #Carmen Iohannis audiata Parchetul General , #Carmen Iohannis