Ce a spus Iohannis cand a fost intrebat daca isi va cere scuze de la Ponta

Sambata, 12 Mai 2018, ora 20:48 10364 citiri
Foto: Arhiva Presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis spune ca nu isi va cere scuze de la Victor Ponta, in conditiile in care, in 2015, ii solicita acestuia demisia din functia de prim-ministru, iar acum Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in prima instanta, achitarea acestuia.

Intrebat, dupa dezbaterea "Blaj 1848-2018: constiinta nationala si destin european", daca isi va cere scuze de la Victor Ponta, dupa ce in 2015 i-a cerut demisia, iar acum fostul premier a primit o decizie de achitare in dosarul Turceni-Rovinari, Iohannis a raspuns scurt: "Nu".

Intrebat, de asemenea, ce crede despre achitarile lui Victor Ponta si ale fostului judecator CCR Toni Grebla, Iohannis a declarat ca public nu poate sa aiba nicio parere.

"Am toata increderea in Justitia din Romania si sunt ferm convins ca Justitia trebuie sa ramana independenta si ca politicul nu trebuie sa se amestece in Justitie", a comentat Iohannis.

Intrebat ce ar trebui facut in cazul in care la DNA s-au produs greseli in acest caz, Iohannis a spus ca asa ceva trebuie analizat la nivelul DNA, nu in spatiul public.

In 2015, presedintele Klaus Iohannis anunta ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul de atunci, Victor Ponta, este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, pentru ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Fostul premier Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News