Catalin Predoiu, viitorul premier? Ce l-ar putea face pe Iohannis sa se razgandeasca? (Video)

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 23:31
5332 citiri
Catalin Predoiu, viitorul premier? Ce l-ar putea face pe Iohannis sa se razgandeasca? (Video)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca va avea consultari cu partidele parlamentare in cazul in care Victor Ponta si oamenii sai din Executiv isi vor da demisia, insa isi mentine promisiunea de a-l nominaliza in functia de prim-ministru pe Catalin Predoiu.

"Prima optiune pe care o vad ca fiind cea mai buna e o demisie a Guvernului", a transmis seful statului, intr-un interviu acordat postului public de televiziune.

Klaus Iohannis: Demisia Guvernului, solutia optimala - ce va face daca Ponta nu pleaca

El a spus ca ar prefera sa nu se ajunga la suspendarea premierului.

"Intotdeauna se gasesc solutii politice, demisia este solutia optimala. In varianta cealalta putem sa discutam cand va fi cazul despre suspendare", a adaugat Iohannis, la TVR, care a mentionat ca pasul urmator ar fi consultari cu partidele si desemnarea unui nou premier.

"Pe ce majoritate se va baza e o decizie pe care o va lua persoana desemnata. Dar acum este putin devreme sa vorbim despre astfel de lucruri", a evidentiat seful statului.

Intrebat daca isi mentine declaratia conform careia il va numi pe Catalin Predoiu ca premier, el a spus ca tinde sa isi pastreze si sa isi indeplineasca promisiunile.

Iohannis, prima reactie dupa episodul Atanasiu: Il va numi sau nu pe Predoiu premier

Ulterior, a fost chestionat daca exista ceva ce l-ar face sa se razgandeasca.

"Exista in Constitutie acea faza de consultare a partidelor care, in anumite perioade, a dus la consultari pur formale. Eu chiar vreau sa le consult, sa aud optiunile lor, sa vad cum reactioneaza cand ajungem in situatia respectiva si voi face nominalizarea si in functie de asta, dar optiunea mea este binecunoscuta", a raspuns Iohannis.

Ponta, in atentia DNA

Premierul si deputatul PSD Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, in care e implicat si Dan Sova.

Fapte respective ar fi fost savarsite in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese, avand in vedere ca Ponta l-a numit pe Sova in Cabinetele sale.

In consecinta, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, vineri, sa trimita solicitarea procurorului general in cazul lui Victor Ponta la Comisia juridica, aceasta urmand sa informeze cand intocmeste raportul, termenul maxim fiind de doua saptamani, a precizat secretarul Camerei Ion Ciolacu.

DNA cere in cazul Ponta si aviz pentru ridicarea imunitati

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, lui Victor Ponta sa demisioneze din functia de premier, precizand ca o instabilitatea politica ar dauna foarte mult Romaniei.

C.P.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Iohannis Predoiu premier, #Iohannis numire predoiu , #Catalin Predoiu
Comentarii