Cartarescu il sustine pe Iohannis in turul doi: Avem de ales intre bine si rau

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 15:34
10883 citiri
Cartarescu il sustine pe Iohannis in turul doi: Avem de ales intre bine si rau
Foto: Ziarul Metropolis

Scriitorul Mircea Cartarescu a anuntat ca il va vota pe Klaus Iohannis in turul doi al alegerilor prezidentiale si i-a indemnat pe toti cei care cred in el sa faca acelasi lucru.

"De-acum, Iohannis sau nimic! Indemn pe toata lumea care are incredere in mine sa-l voteze in turul al doilea pe Klaus Iohannis, un om incomparabil mai bun decat oponentul sau. Nu mai e timp de nuantari si dubii. Avem de ales intre bine si rau, intre vest si est, intre spatiul multicolor si spatiul gri. Distribuiti cat puteti!", a scris pe Facebook Mircea Cartarescu, pana la ora redactarii acestei stiri strangand peste 1.400 de share-uri.

Si Andrei Plesu a scris in urma cu trei saptamani ca il va vota pe Klaus Iohannis in ambele tururi de scrutin prezidential, nu numai pentru ca era inca de pe atunci "mai bine plasat in sondaje" decat ceilalti candidati ai dreptei, ci si pentru ca are "suficiente calitati ca sa schimbe sunetul de fond al perioadei postelectorale".

In ceea ce il priveste pe Mircea Cartarescu, acesta s-a delimitat ferm de Victor Ponta inca de la inceputul lunii octombrie, cand scriitorul era cotat printre favoritii la castigarea premiului Nobel, iar premierul i-a urat succes, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

Cartarescu, care nu a uitat jignirile aduse in trecut de Victor Ponta, s-a declarat dezgustat de laudele sefului Executivului.

"In ceea ce ma priveste, resping cu dezgust urarile d-lui Ponta", i-a replicat scriitorul, sub forma unui comentariu pe pagina unei persoane care preluase intre timp mesajul transmis de presedintele PSD.

Ponta 2010 versus Ponta 2014 - Cartarescu, dezgustat

Premiul Nobel pentru Literatura, castigat de francezul Patrick Modiano

In 2010, Victor Ponta il compara pe Cartarescu cu seful propagandei naziste, Josef Goebbels, si il acuza pe scriitorul roman ca manifesta "ura evident de sorginte si de exprimare nazista" la adresa sa.

In ultimii ani, Mircea Cartarescu s-a numarat printre favoritii la premiul Nobel pentru Literatura, potrivit caselor de pariuri.

A fost premiat pentru lucrarile sale de Academia Romana, Uniunea Scriitorilor din Romania si din Republica Moldova, Asociatia Scriitorilor Profesonisti din Romania (ASPRO), Asociatia Scriitorilor din Bucuresti, Asociatia Editorilor din Romania. In 2010 a primit Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler, distinctie acordata de statul francez in domeniul culturii.

C.B.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Cartarescu sustine Iohannis prezidentiale, #Plesu voteaza Iohannis prezidentiale, #Cartarescu Ponta prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014