Bodu cere ANAF sa puna in executare si hotararea de evacuare a casei lui Iohannis care nu ii mai apartine

Joi, 18 Februarie 2016, ora 12:20
11562 citiri
Bodu cere ANAF sa puna in executare si hotararea de evacuare a casei lui Iohannis care nu ii mai apartine
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Fostul europarlamentar si sef ANAF Sebastian Bodu solicita institutiilor responsabile sa puna in executare si hotararea Curtii de Apel Brasov din 12 noiembrie 2015, prin care s-a dispus ca unul dintre imobilele detinute in Sibiu de presedintele Klaus Iohannis sa se reintoarca in proprietatea statului si, in plus, sa recupereze chiriile incasate "cu rea-credinta".

Desi au trecut mai multe luni de atunci, ANAF si Primaria Sibiu nu au pus in aplicare decizia instantei, seful statului continuand sa incaseze o suma insemnata drept chirie pentru imobilul respectiv, a dezvaluit recent Presedintele Iohannis inca face bani din casa care nu ii mai apartine pe RISE Project.

"Am solicitat ANAF si Primariei Sibiu (printr-o scrisoare recomandata) sa puna in executare hotararea Curtii de Apel Brasov (...) Am solicitat ANAF si Primariei Sibiu sa ceara intabularea dreptului de proprietate al statului in Cartea Funciara. Mentionez ca hotararea ce trebuie pusa in executare este definitiva si irevocabila, contestatia in anulare aflata pe rol nefiind suspensiva de executare si nepunand in discutie fondul litigiului.

Am solicitat, de asemenea, ca ANAF si Primaria Sibiu sa reintre in posesia imobilului, notificand actualul chirias in vederea evacuarii spatiul inchiriat, in conditiile in care locatorul si-a pierdut calitatea de proprietar (cred, insa, ca locatarul, o banca comerciala, va rezilia contractul de locatiune si va elibera imobilul in mod voluntar, pentru a evita o procedura de evacuare, cu costurile aferente de imagine) ", a dezvaluit pe Facebook Sebastian Bodu.

In plus, fostul sef ANAF a mai cerut celor doua institutii "sa demareze procedura recuperarii, prin instituirea de sechestre si popriri, de la posesorii neproprietari" a chiriilor incasate de Klaus Iohannis si ceilalti dupa ce au devenit "posesori de rea-credinta", suma care, conform estimarilor RISE Project, se ridica la aproximativ 640.000 de euro.

"Asa cum spunea dl. Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei, in 24 februarie 2015, 'recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu optionala pentru autoritatile statului'".

Jurnalistii de la RISE Project au semnalat faptul ca statul roman intarzie sa isi reclame dreptul de proprietate asupra casei pe care Klaus Iohannis a pierdut-o, prin hotarare irevocabila, in urma cu trei luni.

Iohannis a pierdut o casa din centrul Sibiului - fostii chiriasi au castigat definitiv procesul (Video)

Iohannis, despre casa pe care a pierdut-o in instanta: Solutia nu e buna, ma nemultumeste

Mai mult, presedintele incaseaza in continuare chiria imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat, in noiembrie, de Curtea de Apel din Brasov.

Informatia reiesind dintr-un raspuns pe care Raiffeisen Bank l-a transmis la o intrebare adresata de RISE Project.

"Raifeissen Bank, in calitate de chirias, nu a fost notificata de catre nicio institutie cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, asadar, trimestrial, conform contractului comercial in vigoare", scrie in raspunsul dat de banca.

Desi hotararea pronuntata de Curtea de Apel Brasov este irevocabila, sistemul judiciar permite redeschiderea procesului pe care Iohannis l-a pierdut in noiembrie. Una dintre caile care pot fi folosite pentru a cere rejudecarea litigiului este contestatia in anulare, la care a apelat si Klaus Iohannis.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Sebastian Bodu evacuare casa Iohannis, #Iohannis pierdut casa Sibiu , #casa