Basescu stie ce il doare pe Biden referitor la Romania: Penalul Ponta

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 08:15
5689 citiri
Basescu stie ce il doare pe Biden referitor la Romania: Penalul Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu este convins ca, desi Administratia Prezidentiala nu a suflat o vorba despre acest subiect, cu siguranta la intalnirea dintre Klaus Iohannis si Joe Biden de luni s-a discutat si despre ancheta penala care il vizeaza pe premierul Victor Ponta.

"In mod sigur, Joe Biden stia situatia premierului si a vrut sa stie de la presedinte daca i se va pune capat (...) cu certitudine Biden a vrut sa stie, dar n-a dat nici instructiuni, nici linii directoare. Problema asta nu ne-o poate rezolva nici Merkel, nici Biden, nici Hollande. Acest tandem, Ponta-Dragnea, a coborat jocul politic si confruntarea politica atat de jos incat santajeaza interesele Romaniei", a sustinut Basescu, luni seara, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Fostul sef de stat considera ca este imposibil sa nu se fi discutat aceasta chestiune la Casa Alba pentru ca, "pentru SUA, Romania e un loc de o sensibilitate extraordinara, nu doar datorita pozitiei geostrategice. Aici va functiona si un scut antiracheta in conditiile in care relatiile cu Federatia Rusa sunt tensionate, atat din cauza Siriei, cat si a Ucrainei".

Parerea lui Basescu este ca aceasta situatie unicat in Europa cu un premier trimis in judecata si ramas in functie nu este acceptata nicaieri in lume.

"Pe malul Dambovitei poate merge, dar in lume nu, cu atat mai mult cu cat am avut inconsecvente legate de problema refugiatilor si mi-as fi dorit ca Iohannis sa spuna ca Romania nu vrea si nu trebuie sa se implice in repartizarea refugiatilor", a subliniat Basescu.

Fir direct cu Casa Alba: Biden a promis ca va comunica la telefon cu Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a avut, luni, o intrevedere cu vicepresedintele american, Joe Biden, la Casa Alba.

Iohannis: Biden si-a exprimat multumirea fata de mersul lucrurilor in privinta combaterii coruptiei

Iohannis a declarat ca Joe Biden si-a exprimat multumirea fata de modul in care merg lucrurile in Romania in privinta combaterii coruptiei.

"Am discutat despre situatia din Romania. Vicepresedintele Biden si-a exprimat multumirea fata de mersul lucrurilor in domeniul combaterii coruptiei, increderea in continuarea acestui demers", a spus seful statului, la Ambasada Romaniei in SUA.

Romanii din SUA, apel la vicepresedintele Joe Biden sa-l sprijine pe Iohannis

Presedintele a mai spus ca discutiile au vizat si Parteneriatul strategic dintre Romania si SUA, cei doi oficiali convenind sa se lucreze mai mult si pe partea economica a acestuia.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Basescu Iohannis intalnire Biden Ponta, #Basescu Ponta ancheta penala , #Traian Basescu